daniel harpa1

Recenta alianță dintre PSD și PP-DD nu pare a da roade și pe plan local. Așa se face că, la Târgu-Neamț, președintele organizației PP-DD, Gheorghe Trofin, a luat în calcul demisia din Consiliul Local, motivând decizia prin lipsa de colaborare cu conducerea primăriei. Ca urmare a declarațiilor lui Gheorghe Trofin, din articolul publicat în ediţia de miercuri, 2 iulie, a „Ceahlăului”, primarul Daniel Harpa contraatacă, afirmând că cei doi consilieri locali de la PP-DD nu au inițiat nici un proiect de hotărâre, în afara celui aparţinând lui Costel Șoldan, chiar în prima ședință de Consiliu Local, la primul său mandat și în care cerea să se specifice clar ziua de plată a indemnizației aleșilor locali.

„Referitor la declarațiile dlui. Gheorghe Trofin nu pot să comentez prea mult. Nu țin minte ca dânsul sau celălalt consilier de la PP-DD să fi venit cu vreun proiect de hotărâre în interesul comunității și eu să nu fiu de acord. Dar țin minte că dl. consilier Costel Șoldan a venit cu un proiect, chiar în prima ședință de Consiliu Local din anul 2012, la primul său mandat, cu propunerea să se stabilească ziua de plată a indemnizației aleșilor locali. Ori, acesta, numai proiect nu se poate numi. Despre demisia dlui. Trofin, nu pot spune multe, pentru că nu mă interesează problemele sale cu organizația PP-DD Neamț”, a spus edilul de Târgu Neamţ.

Reamintim declarația lui Gheorghe Trofin apărută în ziarul nostru, miercuri, 2 iulie: „Luna această am să mă hotărăsc dacă voi demisiona din Consiliul Local. Am destule motive. Noi, cei de la organizația din Târgu-Neamț, în special noi, cei doi consilieri locali, nu ne putem duce la îndeplinire promisiunile făcute în campania de la locale din 2012. Datorită unei lipse de colaborări din partea conducerii primăriei, cât și a conducerii organizației județene a PP-DD, iau în calcul demisia. Voi merge la Piatra-Neamț să port o discuție cu conducerea organizației, pentru a mi se da mai multe explicații. Voi discuta cu cei din Biroul Pemanent Județean în legătură cu intențiile lor de a ne sprijini sau nu. Este o lipsă de comunicare. Nici acum nu știu ce prevede protocolul dintre PSD și PP-DD. De asemenea, voi lua o hotărâre și cu privire la activitatea mea în Comisia de Recepție din cadrul primăriei”, a precizat șeful PP-DD Târgu-Neamț. (C.T. STURZU)

Articolul precedentHCM Roman se reunește luni
Articolul următorFără facebook la Primăria Târgu-Neamț