0:00

HCM Roman: Mihalschi stă șase luni, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Pierdere importantă pentru HCM Roman și echipa națională de handbal feminin a României. Mihalschi, interul romașcancelor care a părăsit accidentată terenul de joc, la Strejnic, în meciul cu CSM Ploiești, disputat din etapa a 5-a a Ligii Naționale, are ruptură de ligamente și va trebui să ia o pauză de șase luni! Mihalschi era în vederile selecționerului Gheorghe Tadici, alături de Dana Băbeanu, Tereza Pâslaru și Raluca Agrigoroaie pentru convocarea la lotul național. Mihalschi s-a accidentat exact înaintea partidei din campionat contra liderului HCM Baia Mare, partidă care se va juca cu casa închisă în Sala Polivalentă din Roman, miercuri, 16 octombrie, de la ora 17.

Mihalschi, bruscată din lateral

Conducerea clubului romaşcan se aştepta la o replică puternică din partea gazdelor, mai ales prin prisma faptului că la CSM Ploieşti erau aşteptate a reveni după o perioadă plină de accidentări câteva jucătoare de bază, pe care echipa ploieşteană nu a putut conta în debutul campionatului. HCM Roman a avut parte de un început dificil de meci, marcat mai ales de accidentarea serioasă a interului Gabriela Mihalschi, în minutul 9 al partidei. În acel minut, handbalista a pătruns printre două adversare, a ajuns la linia de 6 metri și, în momentul aruncării, a fost împinsă din lateral. “Din păcate, la începutul jocului, Mihalschi s-a accidentat şi a trebuit să găsesc o soluţie pentru a o schimba, ceea ce ne-a dereglat, oarecum, sistemul defensiv şi ofensiv. Nici Stoleru nu a fost la capacitate maximă, după accidentarea din meciul cu HCM Râmnicu Vâlcea, iar încă trei fete au fost răcite şi ne-a fost frică din acest punct de vedere, nefiind la posibilităţile noastre maxime. Mihalschi va merge luni la un control. Sper să nu fie nimic grav, pentru că avem nevoie de ea. Fetele, sunt convins, au luptat şi pentru ea după acel neplăcut moment”, a afirmat antrenorul principal al HCM Roman, Florentin Pera, după jocul de la Strejnic.

Verdict drastic: ruptură de ligamente

După controlul medical, romașcancele au primit o veste tristă: au rămas fără o jucătoare de bază din acest debut de sezon. După ce a părăsit terenul de joc în minutul 9 al partidei de la Strejnic, interul Gabriela Mihalschi a primit un verdict dur din partea medicilor: ruptură a ligamentului încrucișat anterior. Cel mai probabil, Florin Pera se va baza din nou pe Mihalschi în play-off. Este necesară o intervenție chirurgicală în zilele următoare și recuperare. Oricum, de serviciile interului HCM Roman nu se poate folosi până cel puțin în luna martie din 2014. Dorința antrenorilor nemțeni ar fi să găsească o soluție de înlocuire a acestei jucătoare cât mai repede. Cel mai probabil, asta s-ar putea întâmpla în iarnă, când vor fi permise transferurile, pentru că este greu de crezut că șefii HCM-ului vor găsi bani pentru legitimarea imediată a unei handbaliste străine și libere de contract. Mihalschi pierde jocurile din campionat, dar mai rău pentru ea este că pierde foarte probabila participare la Campionatul Mondial din decembrie, întrecere ce va avea loc în Serbia. În 2013, handbalista originară din Târgu Neamț, care a venit la Roman, de la CSM București, a participat la toate acțiunile lotului condus de Gheorghe Tadici și era “în cărți” pentru Campionatul Mondial din 2013. „Din păcate, Gabi trebuie să se opereze la ligamente. E o pierdere importantă pentru noi, era într-o formă foarte bună, îi dorim multă sănătate”, a declarat Florentin Pera, care și-ar dori în lot o aruncătoare de la linia de nouă metri care să o suplinească pe internaționala născută la Târgu Neamț. „Deocamdată nu am discutat nimic, dar am avea nevoie de o jucătoare la linia de 9 metri. Momentan mergem pe lotul pe care-l avem. Am încredere că vom găsi soluții și ne vom ridica la nivelul jocului de până acum. Gabi s-a adaptat foarte bine și chiar dacă va lipsi, fetele o vor suplini cu siguranță”, a încheiat antrenorul Romanului.

HCM Roman: Mihalschi stă șase luni, ZCH NEWS - sursa ta de informații

HCM Roman: Mihalschi stă șase luni, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cristi SOROCEANU    

Articolul precedentLiberalii: Nu suntem frații mai mici din USL
Articolul următorLiberalii vor ca Primăria să schimbe rețelele de apă și canal