reclama autocenter

Florentin Pera da indicatii elevelor sale

Punct ochit, punct lovit

HCM Roman a mai bifat o victorie în campionatul Ligii naționale feminine, în fata Ploieștiului, scor 23-20, cu care și-a consolidat poziția a treia în clasament. Meciul a fost unul echilibrat, chiar dacă echipa din Ploiești nu este o formație redutabilă în deplasare. Antrenorul Dumitru Muși, fostul tehnician al Romanului, a dovedit încă o dată că știe să așeze echipa în teren și să lupte pentru fiecare minge. Cu acest succes, coroborat cu celelalte rezultate, HCM Roman se apropie de primele două locuri la finalul sezonului regulat și poate pregăti liniștită meciul de sâmbătă, 15 februarie, din deplasare, cu liderul neînvins HCM Baia Mare.

Partida de la Roman a fost foarte echilibrată. CSM Ploiesti și-a vândut scump pielea și cu puțin noroc putea obține mult mai mult pe terenul ocupantei locului trei. Forma excelentă a jucătoarelor Băbeanu, care conduce în clasamentul golgeterilor din Liga Națională și Krumova, jucătoare ce au suplinit absențele notabile, Stoleru și Mihalschi, au făcut ca diferența de pe tabela de marcaj să fie în favoarea gazdelor. Cele două jucatoare au marcat împreună 13 goluri din totalul celor 23, iar cu acest succes HCM Roman se desprinde la patru puncte de Jolidon Cluj și ia o opțiune serioasă pentru ocuparea unui loc pe podium, lucru vizat și de conducerea administrativă a clubului romașcan la începutul stagiunii.

Muși acuză arbitrajul

Dumitru Muși, antrenorul celor de la CSM Ploiești, a recunoscut că partida de la Roman a fost una de luptă, așa cum am anticipat, de altfel, în avancronica acestui joc, dar a acuzat și prestația brigăzii de arbitrii, care, în opinia sa, ar fi influențat rezultatul final. “A fost un meci de luptă. Cine a greșit mai puțin și a fost mai stăpână pe sine a câștigat. Am ratat multe situații favorabile, se putea mai mult în acest meci. Am avut multe eliminări, Zamfirescu a fost descalificată în minutul 37. Au fost mai multe decizii eronate”, a declarat Muși.

Dana Babeanu - Foto Romeo Petcu

De partea celaltă, Florin Pera crede că succesul s-a datorat, în primul rând unei evoluții bune în faza defensivă. “Cred că am avut o evoluție bună, în special pe faza de apărare. Pe atac mai avem anumite chestii de pus la punct, însă se vede absența lui Stoleru. Important este că echipa și-a păstrat avantajul obținut în prima repriză și am câștigat. Așa cum am spus și înainte de meci, nu mai sunt echipe mici, toate meciurile sunt echilibrate și forma de moment poate face diferența. S-a demonstrat, pentru că au fost și asa – zise surprize. Suntem pe locul trei, însă trebuie să eliminăm greșelile și ratările din jocul nostru, pe cât posibil”, a precizat tehnicianul romașcancelor. Florentin Pera a mai spus că, în perspectiva meciurilor grele și a celor din play-off, speră să aibă toate jucătoarele valide. ”Daniela Crap încă nu este la 100% aptă pentru a juca un meci întreg. Ea vine după o lungă perioadă în care a stat. Se pregătește bine, sper să-și aducă aportul la rezultatele echipei”, a mai spus Pera.

Penalitate dictata impotriva Romanului - Foto Romeo Petcu

Jocul rezultatelor a avantajat Romanul

Jocul rezultatelor din Liga Națională, etapa a 16-a, a avantajat formația romașcană. SCM Craiova şi Dunărea Brăila au terminat la egalitate, scor 23-23, în ultimul meci al etapei a 16-a a Ligii Naţionale feminine. Lupta pentru play-off s-a ”aprins” bine de tot. Pentru locurile 4-6 se bat nu mai puțin de 5 echipe: Jolidon, Dunărea Brăila, HC Zalău, CSM Bucureşti şi Cetate Deva. HC Zalău a terminat la egalitate, scor 25-25, pe teren propriu cu HCM Râmnicu Vâlcea, echipă care nu a câştigat încă niciun meci în acest sezon. Prin acest rezultat, trupa lui Tadici şi-a complicat situaţia, în sensul că nu mai este chiar atât de sigură de calificarea în play-off.

Etapa viitoare, romașcancele dau piept în deplasare, cu HCM Baia Mare, echipă ce a reușit 4 transferuri de senzație: Herrem, Ardean, Do Nascimento şi portarul Arenhart. Alexandra Do Nascimento a fost declarată ”Cea mai bună handbalistă a planetei” în 2012 și este considerată cea mai valoroasă extremă dreapta din lume. Arenhart și Do Nascimento au contribuit decisiv la câștigarea trofeului mondial cu Brazilia, la CM din Serbia, din acest an. Jucătoarele nu vor evolua, din fericire pentru romașcance, sâmbătă, ci vor fi bune de joc în luna septembrie a acestui an.

Nu ascund că am discutat cu aceste handbaliste, dar şi cu altele pe care dorim să le aducem în Baia Mare. Nu pot însă să vă confirm că au semnat. Până la a avea contractele lor în mână mai este un pas. Într-un timp relativ scurt vom prezenta echipa cu care vom ataca Liga Campionilor din septembrie”, a declarat Cătălin Cherecheş, primarul din Baia Mare şi principalul susţinător al echipei de handbal.

Cristi SOROCEANU

HCM Roman-CSM Ploiesti 23-20 (12-9)

HCM Roman: Băbeanu 8 goluri, Krumova 5, Druțu 3, Agrigoroaie 3, Pavăl 2, Genkova 1, Chitacu 1
CSM Ploiești: Roman 4 goluri, Iovănescu 3, Curtean 3, Ștefan 3, Zamfirescu 3, Chiricuță 2, Anghelina 1, Vasilescu 1.

1       HCM Baia Mare 16     15     0       1       468   354   45

2       ASC Corona       16     13     1       2       465   390   40

3       HCM Roman      16     10     1       5       372   353   31

4       Jolidon Cluj         16     9       0       7       460   442   27

5       Dunărea Brăila   16     8       2       6       366   346   26

6       HC Zalău             16     8       1       7       364   359   25

7       Cetate Deva       16     6       3       7       418   407   21

8       CSM București   16     7       1       8       420   415   21

9       SCM Craiova      16     5       2       9       370   405   16

10     Neptun                16     4       1       11     358   415   13

11     CSM Ploiești       16     3       1       12     374   464   10

12     Rm. Vâlcea         16     0       3       13     365   450   3

Articolul precedentObligații fiscale în luna februarie
Articolul următorCalancea în vizorul Ceahlăului