HCM Roman

HCM Roman vrea să reia seria succeselor în Liga Națională feminină de handbal, odată cu meciul de sâmbătă, programat în cadrul etapei a 8-a, în deplasare, cu Cetate Devatrans, de la ora 16. Victoria este singura carte pe care o poate juca tehnicianul Florentin Pera, în condițiile în care echipa romașcană este pe lorul III, cu 15 puncte, la egalitate cu Dunărea Brăila și CSM București, aflate pe locurile 4 și 5. În etapa a 8-a Brăila joacă cu Neptun Constanța, un meci în care pornește mare favorită. La fel și CSM București, care joacă în deplasare, la HC Zalău.

Victorie cu orice preț

Nori negri se adună deasupra Romanului, după înfrângerile cu HCM Baia Mare și CSM București. Echipa antrenată de Florentin Pera trebuie să joace totul pe cartea victoriei meciul cu Cetate Devatrans, pentru a nu pierde contactul cu podiumul, acolo unde Corona Brașov și HCM Baia Mare conduc, cu o ”lungime”, în fața HCM Roman. “Din păcate, nu a fost un joc reuşit al nostru, în etapa trecută, după momentul greu prin care a trecut echipa în săptămâna trecută, când profesorul Dan Moisii a trecut în neființă. Ne-au lipsit Mihalschi şi Pavăl. Din păcate, Gabi Mihalschi trebuie să se opereze la ligamente. E o pierdere importantă pentru noi, era într-o formă foarte bună, îi dorim multă sănătate. Este o jucătoare profesionistă și cu siguranță recuperarea ei va decurge cum trebuie. Am fost nevoiţi să jucăm într-o formulă nouă, diferită de cea din primele cinci etape şi chiar de cea dintr-a şasea. Am reuşit să facem doar trei antrenamente în formula cu care am jucat în Bucureşti, după ce s-au întors Băbeanu şi Agrigoroaei de la lotul naţional. Krumova a jucat pentru prima oară ca titular. S-a văzut lipsa de omogenitate. Bokaric a făcut bine faza de apărare. I-am zis că va intra treptat-treptat în meciuri, ea nefiind pregătită fizic la nivelul celorlalte jucătoare. Am avut şi şapte ratări de pe semicercul de la 6 metri, care ne-au costat. Am ratat în momente cheie, când reuşisem să ne apropiem la un gol. Au fost şi greşeli personale mai multe decât în jocurile precedente. Vine meciul de la Deva, o echipă cu valoare peste locul ocupat în clasament. Este un campionat echilibrat, multe echipe având dorinţa anunţată de a ajunge în play-off. Vor avea câştig de cauză echipele cu lot numeros şi echilibrat, valoric. Am mare încredere în fetele noastre că se vor aduna. Cu răbdare, sunt convins că se vor ridica la nivelul dorit. Acum, scopul nostru este să ne menţinem acolo, sus, pentru a avea şanse cât mai mari la calificarea în faza următoare”, a declarat Florentin Pera. În acest moment, judecând după valoarea loturilor și după rezultate, încep calculele. La o simplă lecturare a clasamentului, observăm că Baia Mare, Brașovul, Romanul, Brăila, CSM București, Zalăul și Clujul, sunt favorite pentru un loc în play-off, adică în primele șase.

Deva nu cedează

De cealaltă parte, Cetate Deva a obținut o singură victorie în acest debut de sezon, însă Marian Muntean este convins că rezultatele pozitive vor veni cât de curând. Acesta este încrezător în echipa sa și afirmă că Eden Hairi are în continuare postul asigurat. „Campionatul se joacă, nu e nicio mare problemă. Jocul echipei poate să crească, vor veni și victoriile. Nu suntem în grafic, locurile 1-6, suntem în partea cealaltă. De asemenea, antrenorilor nu le-am zis nimic, îi las să-și facă treaba, deși am pârghii în contract și puteam să-i sancționez. Am jucătoare de valoare, care vor trebui să joace mai bine, nu putem să pierdem la nesfărșit la 2-3 goluri. Alții au dat afară antrenorul deși se afla pe locul 1, eu i-am dat în continuare credit. Jocul de la Brăila a dovedit că ne putem bate de la egal la egal cu orice echipă. În ultimii ani, doar Oltchimul a bătut la Brăila, noi am pierdut în ultimele patru minute. Cred în continuare în jucătoare”, a declarat Marian Muntean.

Clasament

1. Braşov         7   6    0   1    215-174    18

2. Baia Mare    6   6    0   0    171-131    18

3. Roman         7   5    0   2    170-147    15

4. Brăila           7   5    0   2    166-150    15

5. Bucureşti     7   5    0   2    182-168    15

6. Zalău           6   4    0   2    140-118    12

7. Cluj               7   4    0   3    191-197    12

8. Deva            7   1    1   5    173-174    4

9. Craiova *     7   2    1   4    146-166    6

10. Constanţa 7   1    0   6    169-200    3

11. Ploieşti       7   1    0   6    157-211    3

12. Vâlcea       7   0    0   7    153-197    0

* echipă penalizată cu un punct

Cristi SOROCEANU