Primaria Roman

Primarul Laurențiu Leoreanu spune că, în ultima vreme, comunicarea dintre el și consilierii locali, indiferent de culoarea politică, merge bine și în ambele sensuri. Dacă până acum edilul îi critica pe aleșii din Opoziție că vobesc numai când ședințele sunt televizate, discuțiile se pare că se poartă și în spatele camerelor de luat vederi. Totuși, primarul recunoaște că relația este mai strânsă cu aleșii din PDL, deoarece se întâlnesc săptămânal, dar asta nu înseamnă că doar problemele aduse de ei la cunoștință sunt rezolvate.

Am avut întâlniri și cu consilieri de la PSD, și cu cineva de la PNL sau PP-DD. Toți au avut ușa deschisă și, funcție de problemele ivite, de justețea lor, am acționat în sensul sprijinirii lor. Cu domnul Andrici de la PP-DD chiar am purtat o discuție pe dezvoltarea unei investiții pe teritoriul municipiului. Eu îi consider pe toți consilierii municipiului, îi privesc în mod egal, fiind direct participanți la dialog și la promovarea orașului. Cu cei de la PDL mă văd mai des. Îmi aduc probleme din tot orașul și fac intervenții rapid, dar tot la fel – dacă există posibilitatea, a declarat edilul.

Cum Primăria dintotdeauna aproape este văzută ca o moașă comunală și trebuie să ducă la îndeplinire toate sarcinile, primarul spune că, într-un fel, este corectă atitudinea: De obicei, propunerile vin de la ei, iar soluțiile se așteaptă e la noi. Este și firesc să fie așa, dar împreună trebuie să găsim soluții în beneficiul cetățeanului.

În urmă cu vreo două luni, la o ședință de Consiliu Local, primarul Leoreanu nu a dat dovadă de multă toleranță, părăsind sala de ședințe după ce consilierul Dănuț Lichardopol a adus în atenția autorităților probleme legate de cabinetele de permanență, de la lipsa dotărilor la regimul de lucru. Pe atunci, edilul s-a simțit ofensat, considerând că a fost “scos la tablă”, susținând că problema nu este că nu avea lecția învățată, ci că nu sunt bani.

Claudia MATEI