hcm roman corona brasov cristina zamfiriCorona Brașov a devenit “naşul” echipei HCM Roman. După ce și-au adjudecat medaliile de bronz în sezonul trecut în fața grupării antrenate de Florentin Pera, au învins în tur la limită și au mers mai departe în Cupa EHF, brașovencele au câștigat și returul Ligii Naționale. A fost 27-24 (14-12), într-un meci jucat chiar la Roman şi care aruncă echipa nemţeană pe locul 6 în clasamentul Ligii Naţionale, la egalitate de puncte, 26, cu SCM Craiova.

Handbalistele din Braşov au profitat de o apărare permisivă a gazdelor și de erorile adversarelor preluând iniţiativa şi dictând ritmul meciului. Corona a fost prima care s-a desprins la două lungimi pe tabelă. Chiper a făcut 6-4 după 11 minute de joc, însă Romanul a egalat rapid, prin Glibko și Toskovic și a venit rândul gazdelor să aibă un avantaj de două goluri. Mai întâi Stoleru și-a adus echipa în avantaj, 9-8 și 10-9, pentru ca Glibko să facă 11-9, transformând o aruncare de la șapte metri. Au urmat însă zece minute perfecte ale braşovencelor, care au primit un singur gol în acest interval și au marcat în schimb de cinci ori, intrând astfel la cabine conducând cu 14-12.

Romașcancele au reechilibrat meciul la începutul părţii a doua. Iuganu a egalat la 16, 17 și 18, dar din nou au urmat momente mai bune pentru braşovence. Corona s-a desprins încă o dată, 21-18, iar până la final a reușit să gestioneze perfect avantajul obținut. Echipa lui Bogdan Burcea și-a asigurat un final liniștit, s-a impus cu 27-24 în fața Romanului şi acumulează trei puncte mari în clasament, consolindându-şi locul 4.

HCM Roman-ASC Corona Brașov 24-27 (12-14)

HCM Roman: Polocoșer, Tymoshenkova, Pîslaru (portari), Glibko 7 goluri, Iuganu 6, Toskovic 5, Stoleru 2, Chitacu 1, Druțu 1, Agrigoroaie 1, Gherman 1, Vartic, Cărămălău, Cîlici, Ciobanu, Dincu. Antrenor: Florin Pera.

ASC Corona Brașov: Mîrcă-Olariu, Dedu, Roșca (portari), Cartaș 6 goluri, Zamfir 6, Chiper 5, Rațiu 4, Pricopi 3, Țăcălie 2, Dincă 1, Bondar, Marcu, Crețu, Neagu, Hotea, Berbece. Antrenor: BogdanBurcea.

Aruncări de la 7m: 6aruncări/5goluri, respectiv 3/1

Eliminări: Druțu (2), Stoleru, F. Pera respectiv Dincă, Bondar, Țăcălie, Zamfir (2). (Mihai STOIAN)