0:00

Aglomerările de ghețuri pe Bistrița se manifestă pe o lungime de 18,2 kilometri, din coada lacului Izvoru Muntelui până aval 0,8 kilometri punte Dreptu, comuna Poiana Teiului, având grosimi cuprinse între 0,15 – 1,7 metri. Conform informațiilor transmise Prefecturii Neamț de Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamț, tronsonul prezintă canal dezghețat cu o lățime de la 2 la 5 metri pe aproximativ 10% din lungime.

18 kilometri de ghețuri pe Bistrița, ZCH NEWS - sursa ta de informații„De la 0,8 kilometri aval punte Dreptu, până la pod Lunca, comuna Borca, râul curge liber, dar prezintă parțial gheață la maluri. Din amonte curge zai pe circa 50% din suprafața apei. Temperatura aerului la Stația hidrometrică Frumosu, la ora 5:00, a fost de minus 7,5º C. Conform datelor primite de la SGA Neamț, pe râul Bistrița, începând din coada lacului Izvoru Muntelui, pe toată lungimea aferentă județului Neamț, se manifestă fenomene specifice de iarnă – aglomerări de ghețuri, gheață la maluri, zai”, este precizat în informarea emisă de Prefectura Neamț la primele ore ale zilei de 25 ianuarie.

Râul este monitorizat în continuare de personalul din cadrul SGA Neamț, dar, până acum, nu au fost semnalate probleme deosebite.

Date fiind temperaturile scăzute din această perioadă, pentru prevenirea decesului prin hipotermie, în centrele de cazare destinate persoanelor fără adăpost au fost primite 67 de persoane: 37 la Piatra Neamț, câte 8 persoane la Roman și Târgu Neamț și 14 persoane la Roznov. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentPacient dispărut de 4 zile de la „Socola”
Articolul următorHCM Roman – ASC Corona Brașov 24 – 27 (12 – 14)
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.