pietricica turism

După o pauză de nouă zile de vacanţă, timp în care au avut timp să respire fără să alerge în timpul sau între meciurile oficiale aglomerate în această toamnă, handbalistele de la HCM Roman au reluat pregătirile, luni, 1 decembrie. Primul antrenament din luna decembrie, chiar de ziua României, a fost programat la ora 16. Ședinţele de pregătire sunt conduse de antrenorul secund Viorel Lazăr, antrenorul principal Florentin Pera fiind la lotul naţional, în calitate de secund al lui Gheorghe Tadici.

“Este sezonul pregătirilor de iarnă, dintre turul şi returul campionatului. Mai sunt 40 de zile până se va relua campionatul. Nu ne putem permite să nu ne antrenăm. Aceasta este meseria noastră. De luni şi până sâmbătă ne vom concentra pe lucrul la condiţia fizică pe stadionul «Constantinescu Nehoi». Încă nu se ştie dacă vom pleca în cantonament. Avem în programul de pregătire participarea la două turnee de verificare, unul înainte de Crăciun. Celălalt ar fi după, până la încheierea anului. În 11 ianuarie 2015 va începe returul. Zile de pauză pentru noi vor mai fi în perioadele 23-26 decembrie şi 30 decembrie – 3 ianuarie. Înainte de intrarea în vacanţă a lotului, nu erau probleme în ce priveşte sănătatea fetelor. Sperăm să fie bine. Sunt jucătoare profesioniste, care alcătuiesc o echipă de valoare. De aceea, pot să afirm, fără vreo reţinere, că ne vom pregăti foarte bine pentru a face faţă împotriva celei mai valoroase echipe din nordul Europei, în Cupa Cupelor. Ne pregătim să furnizăm surpriza. Nu putem pleca la luptă cu capul plecat”, a afirmat Viorel Lazăr.

Conducerea HCM Roman are restanțe către jucătoare, dar mai trebuie un pic de răbdare, după cum declară Lucian Micu, preşedintele executiv al CLUBULUI: “Căutăm, în continuare, o variantă pentru ca lotul HCM Roman să beneficieze de un stagiu de pregătire, în cantonament montan. Nu sunt şanse prea mari să facem deplasare. Dacă nu se va putea să mergem în altă parte, vom face pregătirile în Roman. Suntem puţin în urmă cu salariile, dar se va rezolva. Vom încerca să facem acest lucru la începutul lunii ianuarie, când vom intra pe noul buget. În general, există mulţumire în ce priveşte randamentul fetelor. Am făcut analiză pe fiecare jucătoare în parte. Cele mai multe dintre ele s-au ridicat la nivelul aşteptărilor. Vreo câteva au dezamăgit. Sperăm ca, în returul campionatului, să se ridice la nivelul aşteptat. Aceasta nu înseamnă, neapărat, că vor fi schimbări în lot în perioada imediat următoare. În principiu, lotul va rămâne acelaşi. Nu vor fi modificări substanţiale. Vom aştepta să treacă şi perioada de pregătire şi, apoi, vom vedea dacă se impune vreo schimbare”. (M. STOIAN)