0:00

Harpa a cerut demisia consilierilor, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Primăria Târgu-Neamț, la un pas de insolvență

Recent întors de la București, unde a avut o întâlnire cu conducerea BCR, primarul Daniel Harpa a informat legislativul târgnemțean în ședința de miercuri, 14 mai, că Primăria Târgu-Neamț riscă să intre în insolvență. În urma întârzierii achitării unor rate lunare , conducerea BCR  a transferat dosarul primăriei la un compartiment care plasează instituția publică de sub Cetate la categoria rău-platnici. Edilul a dat de înțeles că singura șansă de a salva primăria de la faliment e decizia comisiei BCR de a micșora rata lunară de 53.000 de euro și de a prelungi perioada de rambursare a creditului.

„Săptămâna aceasta, luni și marți am fost plecat la București unde am avut două întâlniri importante. Una cu conducerea BCR și cealaltă cu un investitor care să ne ajute pe fonduri europene. După data de 25 mai am stabilit o întâlnire cu investitorul care va veni aici și ne va prezenta o strategie.  La întâlnire de marți cu concucerea BCR, am punctat creditul pe care-l avem de aproximativ 5 milioane de euro. Din cauza faptului că am întârziat cu ratele, mai exact nu am putut plăti lunar câte 53.000 de euro, BCR ne-a transferat la un alt compartiment care nu ne prea convine. Mai exact suntem cu un picior în groapă. Eu mi-am luat angajamentul că vom face un memoriu către BCR în care vom expune doleanțele noastre, iar comisia băncii va analiza memoriul nostru și vor hotărî dacă ne vor cere insolvența sau vor găsi o altă soluție de rambursare a creditului. Ori ne va micșora rata și ne va prelungi perioada de creditare, ori ne vor băga în insolvență. Cei de la BCR m-au întrebat cum vor recupera banii de la noi”, a spus primarul Harpa.

Edilul nu a ezitat să le ceară consilierilor locali din vechile mandate care au votat pentru contractarea acelui credit, să-și dea demisia de onoare.

„Nu-mi doresc să jignesc pe nimeni, dar acei consilieri locali care au votat acele contracte din 2006 și 2010 ar trebui să-și dea demisia de onoare și să-și vadă de treaba lor. Pentru că nu există în România orașe de mărimea orașului nostru să facă un credit de 5 milioane de euro, adică 240 de miliarde lei, pentru a pune pavele”, a mai spus edilul. Totodată, primarul mai are o speranță și de la Guvernul României, în special de la premierul Ponta, căruia îi va face un memoriu pe care îl va înmâna vineri, când acesta va sosi la Piatra-Neamț, în speranța că va primi un sprijin financiar. (C.T. STURZU)

Articolul precedentAngajații Civitas, acuzaţi că nu dau bon la deblocarea roţilor
Articolul următorTornadă la Zăneşti

4 COMENTARII

  1. Cred ca nimeni nu si-ar dori sa fie in locul d-lui primar Harpa, acum!…imi pare enorm de rau pentru OMUL Daniel HARPA, care este un suflet mare, insa, oamenii pe care ii are in jurul sau, cei mai multi, nu sunt de calitate…greseala primarului HARPA nu este faptul ca se plange de existenta si de „neputinta” pe care i-o aduce acest credit, nu!…cei care sunt foarte atenti la declaratiile d-lui primar se intreaba, in mod justificat, daca exista aceasta „paguba” uriasa in bugetul localitati, din momentul in care si-a dat seama de imensitatea datoriei de ce nu a facut nimic? de ce si-a asumat singur aceasta responsabilitate cand el nu este vinovat cu absolut nimic? de ce n-a responsabilizat pe nimeni?…exista vreun dosar penal pe aceasta cauza?…cei care au dus primaria aproape de insolventa traiesc linistiti in continuare, isi vad de afacerile lor in continuare, functionarii responsabili si ei de acest prejudiciu vin in fiecare zi la serviciu ca si cum nimic si nimeni nu-i poate responsabiliza pentru ce-au facut…in concluzie, nu-i doresc nimanui sa fie in locul d-lui primar Harpa, cu atat mai putin lui insusi!

  2. Da Mia, vad ca esti simpatizanta Harpa. Dar hai sa fim cinstiti cu noi sa vedem lucrurile obiectiv. Daca Harpa e atat de bun si de bine intentntionat si cum in calea dezvoltarii orasului sta creditul. El de ce a cheltuit putinii bani care ii are primaria pe prostii, cum ar fi sute de banci, luate stim noi de la cine, invelisul stalpilor, abriere pe la priarie, interfoane. Astea erau prioritatile orasului..bancile? Nu mai stiu unde sa le puna le pun din 2 in 2 metrii, nici in iasi nu sunt asa in centru. Politia locala chiar avea nevoie de masina noua? Ei se plimba cu masina si cercetorii ii vezi la tot pasu. puteau s afoloseasca o masina de la primarie ceva nu cred ca nu are primaria una doua masini, cucoanele de acolo pot chema taxiul daca nu le place mersul pe jos. Astea sunt doar cateva exemple de cum sa risipesti bani, ori din lipsa de idei ori altfel. Ca sa nu mai spun de bani dati la echipa de fotbal…etc

  3. De ce nu este anchetat fostul primar Arnautu si functionarii din primarie care au membrii in comisiiile de licitatie impreuna cu secretara orasului? Ce a facut oficiul juridic din primarie pe timpul lui Arnautu? De ce stau dosarele penale in nelucrare?

  4. De ce sa-si dea demisia de onoare? Sunt partasi la comiterea unei infractiuni si ar trebui sa raspunda penal pentru asta… Cum sa-si vada de treaba lor? Intr-o societate normala destinele unei comunitati nu sunt la cheremul unor astfel de paduchi…

Comentariile sunt închise.