roman noaptea

* Laurenţiu Leoreanu: “Vrem ca anul acesta să finalizăm toate străzile pe ceea ce înseamnă rețele de apă”

În prag de iarnă, autoritățile locale romașcane trag tare de constructori pentru a mai executa din lucrările ce se pot face în această perioadă. Dacă la Biblioteca municipală se pot continua investițiile, pentru că se lucrează la interior, mai problematice sunt lucrările la rețelele de apă și canal, pe cele două proiecte cu fonduri externe, de la Agenția Fondului pentru Mediu (AFM) și Apa Serv. “Vrem ca anul acesta să finalizăm toate străzile pe ceea ce înseamnă rețele de apă. Vorbim de proiectul AFM, accesat în paralel de administrație, deoarece nu am putut profita prin proiectul european al Apa Serv. Cu Apa Serv lucrăm pe canalizarea, iar în această săptămână s-a lucrat pe strada Mărului, din cartierul Bălcescu. În această toamnă vrem să finalizăm străzile pe rețelele de apă: Mihai Viteazu extensie NE este terminat, Primăverii-Islazului este aproape gata și mai avem doar străzi din Nicolae Bălcescu. Vrem să încheiem partea de rețele, urmând ca anul următor să se facă branșamentele. Nu se alta, dar vin ploile, ninsorile, iar dacă vom săpa le vom face oamenilor un deserviciu”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

În paralel cu lucrările la rețelele de apă se desfășoară programul Apa Serv pe canalizare, cu prioritate în cartierul Danubiana, acolo unde Agrana își modernizează stația de epurare și nu va mai permite colectarea apelor menajere de la populație, motiv pentru care se lucrează la racordarea zonei la rețeaua orașului.

“Intrăm din acest an și în Bălcescu și în Primăverii cu acest program. Singura zonă pe care o amânăm este cartierul Petru Rareș. Aici, pânza freatică este foarte sus, iar dacă începem săpăturile vom crea multe probleme pe perioada iernii. Din primăvară vom începe și acolo lucrările”, a mai precizat edilul Romanului.

În municipiu se mai lucrează și la PIDU suplimentar, continuarea proiectului european, de data aceasta cu bani de la bugetul local, terminându-se lucrările în Panaite Donici și urmând finalizarea celor din zona Pascal. Pentru anul viitor, constructorii se vor întoarce în Panaite Donici pentru a moderniza aleea paralelă cu Alexandru cel Bun și parcarea de la Centrul Romanița.

Claudia MATEI