0:00

Handbalistele junioare I, debut în campionat, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Campionatul național de handbal al junioarelor I a început mai devreme față de sezonul trecut. De miercuri, 10 septembrie și până duminică, elevele prof. Constantin Rusu evoluează la Onești în primul turneu de sală organizat de FRH, pe teren neutru. În seria I, pietrencele joacă împotriva echipelor LPS Roman, LPS Vaslui, LPS Suceava, HC Buhuși, LPS Botoșani și CSS Bacău.

”Începând din acest sezon, 2014-2015, la nivelul junioarelor și juniorilor I, campionatul a suferit modificări și se va desfășura după următorul sistem: Turneu de sală, tur, turneu de sală, retur. Primele 4 din serie se califică la turneul semifinal, apoi va urma turneul final, unde se va decide campioana României. Din seria noastră LPS Roman este favorită la ocuparea primul loc, dar LPS Piatra Neamț păstrează șanse pentru calificarea la turneul semifinal, chiar dacă, în acest moment, mai multe jucătoare sunt accidentate”, a declarat prof. Rusu.

Primul joc s-a disputat ieri seară, după închiderea ediției, între LPS Piatra

Handbalistele junioare I, debut în campionat, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Neamț și LPS Roman, în care romașcancele, antrenate de prof. Ioan Holban, medaliate cu bronz în sezonul trecut, porneau cu prima șansă. Romașcancele au ca obiectiv prezența în turneul final și au avantajul că vor evolua în aceeași formulă ca în sezonul trecut. ”În primul rând, vrem să ne calificăm la turneul semifinal. Nu mai sunt două, ca în campionatul trecut, ci unul. Trebuie să trecem de el şi să ajungem la turneul final, chit că în acest sezon turneele semifinale vor fi foarte grele. Două echipe dintr-o grupă de 6 vor accede în faza superioară. Anul trecut au fost 4 din 6 la semifinalele I şi două din 4 la semifinalele II. Sper să ne adaptăm rapid la noul sistem competiţional”, a precizat prof. Holban. (M. STOIAN)

Articolul precedent26 septembrie – Noaptea Cercetătorilor 2014!
Articolul următorHandbaliștii juniori I joacă săptămâna viitoare