Guvernul Orban nu a fost în stare să gestioneze corect pandemia, ZCH NEWS - sursa ta de informații• Raportul Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor arată clar că măsurile de restricție impuse de liberali nu sunt eficiente

Guvernul Orban nu a fost capabil să ia măsuri eficiente pentru limitarea răspândirii virusului și protejarea a populației în fața pandemiei, iar acest lucru reiese și din raportul Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor. Numărul cazurilor este într-o continuă creștere, nu mai sunt locuri în niciun spital din țară, iar bolnavii mor pe capete.
„Este îngrozitor ce se întâmplă în domeniul medical! Toate unitățile medicale sunt supraaglomerate, cadrele medicale sunt epuizate, iar persoanele infectate cu acest virus se înmulțesc de la o zi la alta. Guvernul Orban nu știe să gestioneze această situație deloc! Sunt depășiți de situație încă de la începutul pandemiei, când spitalele nu au fost dotate corespunzător și nu știau ce să facă cu pacienții infectați.
Raportul Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor indică faptul că numărul de îmbolnăviri nu a putut fi ținut sub control, pentru că măsurile impuse nu au fost eficiente, iar așa-zisa plafonare a cazurilor a fost doar o minciună liberală. Peneliștii, în plină campanie electorală, încearcă să îi manipuleze pe români, ca să câștige alegerile!
Încă de la începutul pandemiei, era nevoie să înceapă cu o campanie de testare masivă pentru a putea izola și trata persoanele pozitive, iar cadrele medicale să fie protejate. Însă, în întregul sistem medical a fost un haos din cauza politrucilor puși să conducă Direcțiile de Sănătate Publică și a liberalilor puși să conducă ministerele! Spitalele au fost dotate foarte târziu cu aparate pentru testare, nu s-a știut niciodată numărul adevărat al cazurilor de îmbolnăviri, iar cadrele medicale nu aveau echipamente de protecție“, a declarat Florentina Moise, candidatul PSD Neamț la Senatul României.
Partidul Social Democrat a prevăzut în Programul de guvernare pentru 2020-2024 un set de măsuri prin care să restabilească ordinea în sistemul medical. Membrii PSD susțin accesul neîngrădit la testare oriunde și oricând este nevoie, protejarea și susținerea personalului medical și dotarea unităților medicale la standarde europene pentru ca actul medical să fie de calitate.
„Este nevoie de măsuri eficiente și urgente pentru ca lucrurile să funcționeze cum trebuie în sistemul medical. Nu ne mai putem juca cu sănătatea oamenilor! Salvarea vine pe 6 decembrie, când românii vor vota ieșirea din haosul generalizat creat de liberali!“, a mai adăugat profesor Florentina Moise, candidata PSD la Senatul României.

Articolul precedentO treime din nemțenii testați în noiembrie au teste pozitive la coronavirus
Articolul următorAlte 69 de persoane infectate Covid în Neamț. Un nou record în țară – 1.249 bolnavi în ATI
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.