Raluca Turcan, Ministrul Muncii și Protecției Sociale a anunțat astăzi, 12 august, că va suplimenta numărul angajaților din Casele Teritoriale de Pensii, cu 1.000 de posturi. Persoanele vor fi angajate pe o perioadă determinată, până la data de 31 decembrie 2022, pentru a facilita procesul de evaluare a peste 5 milioane de dosare de pensii.

Astăzi, Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență prin care vor fi selectate, prin concurs, 800 de persoane cu studii superioare și 200 cu studii liceale, care vor lucra în casele teritoriale de pensii cu contracte pe perioadă determinată, adică până la încheierea procesului de evaluare a tuturor celor 5 milioane de dosare de pensii”, declara Raluca Turcan, ministrul muncii și protecției sociale.

Măsura adoptată pare a fi luată special pentru nevoile Casei Județene de Pensii Neamț. Cezar Anegroae, directorul instuției, a prezentat, în cadrul Colegiului Prefectural, din data de 22 iunie, problema numărului prea mic al angajaților în comparație volumul de muncă. Se pare că instituția are, în medie, un număr de 4 posturi vacante neocupate ca urmare a restructurării din anul 2010, dar și din cauza faptului că nu au putut organiza concursuri de  recrutare în anul 2020 datorită pandemiei COVID-19.

(M. Z.)

Articolul precedentCe trebuie să ştii dacă eşti nou venit la cazinouri
Articolul următorBăieţel de 7 ani lovit de o autoutilitară
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.