Carla's Dreams afisACTUALIZARE 2: Într-o postare pe Facebook, primarul interimar Dragoş Chitic expune opinia sa şi a instituţiei pe care o conduce în legătură cu evenimentele de la concertul Carla’s Dreams: „Am aflat cu îngrijorare despre evenimentele care au avut loc aseară, la un concert al îndrăgitei trupe Carla’s Dreams, desfăşurat într-un complex comercial privat din Piatra Neamţ. Menţionez că Primăria Piatra Neamţ nu a fost informată şi nici nu a primit vreo solicitare de autorizare a acestui concert. Consider că decizia organizării acestui spectacol într-un spaţiu închis a fost cel puţin neinspirată dacă nu şi ilegală, aspect ce va rezulta din anchetele în derulare. Totodată constat că organizatorii au dat dovadă de iresponsabilitate punând în pericol securitatea participanţilor. Nimeni nu trebuie să-şi permită să atenteze la siguranţa tinerilor care participă la un eveniment. Solicit tuturor instituţiilor statului responsabile să cerceteze ceea ce s-a întâmplat, să fie drastice în aplicarea sancţiunilor faţă de cei vinovaţi şi să ne prezinte un raport public. Mulţumesc membrilor trupei Carla’s Dreams pentru faptul că au oprit spectacolul, dând dovadă de înţelepciune şi responsabilitate. Pentru că au declarat că iubesc oraşul Piatra Neamţ şi oamenii de aici şi pentru că este o formaţie foarte îndrăgită de pietreni, lansez trupei Carla’s Dreams invitaţia de a susţine un concert în oraşul nostru cu ocazia Zilelor Oraşului Piatra Neamţ, eveniment care va avea loc în perioada 23-26 iunie. Dacă invitaţia va fi onorată, concertul va fi organizat şi susţinut de municipalitatea pietreană, în aer liber, pe platoul Curţii Domneşti, evident în condiţii de siguranţă maximă pentru toţi participanţii”.

********

ACTUALIZARE 1: Poziţia oficială a ISU Neamţ despre evenimentele de la concertul Carla’s Dreams: Astăzi, 20 mai a.c., începând cu orele 19,30, la Galleria Mall a fost sustinut un concert de muzică la care a luat parte un public numeros, format în mare parte din copii.

La acest spectacol, Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Petrodava» al județului Neamț a asigurat măsuri specifice de prevenire, de la fața locului, cu un echipaj format din 4 subofițeri și o autospecială de stingere a incendiilor cu apă și spumă.

Din cauza faptului că era un număr foarte mare de persoane într-un spațiu foarte mic și nu se mai putea asigura o eventuală evacuare în condiții de siguranță, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Petrodava» al județului Neamț a dispus deplasarea la fața locului a inspectorilor de prevenire pentru a efectua verificări suplimentare destinate siguranței participanților.

Din cauza apariției stărilor de leșin în rândul mai multor persoane, comandantul echipajului de pompieri aflat la fata locului, plt. Maj. Buțurcă Cătălin, împreună cu organizatorii au decis sistarea concertului. Echipajul de pompieri a colaborat foarte bine cu echipajul Serviciului Județean de Ambulanță, condus de dr. Albu Dorice, fiind asistate 9 persoane, dintre care 4 au fost transportate la spital.

În același timp, inspectorul șef a ajuns la fața locului, a dispus evacuarea ordonată a persoanelor, acțiune în care au colaborat efectivele ISU, forțele de jandarmi aflate la fața locului și reprezentanții firmei de pază.

Totodată, s-a solicitat sprijinul organelor de poliție, care au trimis la fața locului două echipaje pentru asigurarea măsurilor de ordine publică și pentru dirijarea circulației.

În scurt timp situația a reintrat în normal”. Semnat: INSPECTOR ȘEF, Col. NIȚICĂ IOAN.

******

ŞTIRE INIŢIALĂ: Grupul Carla’s Dreams a oprit concertul, pe care trebuia să-l susţină la Piatra Neamţ, vineri (20 mai) seară, se precizează într-o postare pe Facebook.

Motive: temperatura imposibil de suportat, mai multe persoane care şi-au pierdut cunoştinţa (!), sală arhiplină, lipsa sticlelor de apă (doar două baxuri de şase sticle de jumătate de litru), nevoia intervenţiei ambulanţei.

Grupul Carla’s Dreams a anunţat că va face plângere la poliţie:

„Am oprit concertul din Piatra Neamţ.
Temperatura imposibil de suportat pentru public, mai ales pentru copii.
Mai multe persoane (inclusiv copii) care şi-au pierdut conştienţa.
Vom acţiona legal. Oamenii au venit la un concert şi nu la «mall» şi, cu toate că legal nu este responsabilitatea noastră, vă rugăm să ne scrieţi pe mara.ciama@globalrecords.com pentru asistenţă juridică gratuită în sensul acestui caz.
De asemenea vom sesiza toate organele competente pentru a «sensibiliza» afaceriştii care au adus 2 (DOUĂ!!!!!) baxuri de 6 sticle de jumătate de litru chiar când au văzut prima persoană scoasă de ambulanţă din sala supraplină!
Nu ne vom lăsa şi îi rugăm pe cetăţenii din Piatra Neamţ să se solidarizeze în acest caz. Putea fi mult, MULT MAI GRAV!
Acum depunem plângere la poliţie şi lucrăm la sesizările necesare.
Aşa concerte NU trebuie să aibă loc niciodată!
Ne cerem scuze de la toţi care au venit cu sufletul deschis acolo, dar altfel nu puteam proceda.
Post fără poză. Şi prima dată vă rugăm –
SHARE! Să răspundă!
P.S. Să răspunda”, conform postării de Facebook.

Mai multe detalii despre acest incident, puteţi citi şi AICI. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Facebook Carla’s Dreams)

Articolul precedent50 de locuri de muncă în spitale din Iaşi
Articolul următorDSV Neamţ angajează medici. Veterinari…
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.