iarna 2014 ambulanta 01

Prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, a transmis joi dimineaţă o solicitare adresată tuturor autorităţilor administraţiei publice locale, pentru a organiza punerea în aplicare a unor măsuri speciale de protejare a  persoanelor vulnerabile, respectiv persoane singure, cu probleme cronice de sănătate şi cazuri sociale, persoane care nu au resursele necesare pentru  a-şi încălzi locuinţele în această perioadă.

Prognoza meteorologică pentru judeţul nostru în următoarele zile prevede temperaturi negative deosebit de scăzute, încadrate între -20 şi – 15°C. O astfel de situaţie impune o mai mare atenţie, iar personalul cu responsabilităţi pe linie de asistenţă socială, din serviciile voluntare de urgenţă, ceilalţi funcţionari din primării trebuie să ia legătura cu aceste persoane şi să identifice ce nevoi au pentru a se putea dispune măsurile necesare, de la caz la caz, astfel încât să se prevină situaţiile speciale ce pot ajunge chiar la pierderi de vieţi omeneşti cauzate de hipotermie.

„Sunt sigur că solicitărilor noastre li se va da curs, pentru că nu este prima dată când autorităţile nemţene dau dovadă de implicare, omenie şi preocupare pentru viaţa unor semeni care au nevoie în mod special de ajutor”, a declarat prefectul George Lazăr. (Z.C.H.)

Articolul precedentAmbulanța lucrează la capacitate maximă
Articolul următorCe atacant a pierdut Ceahlăul!