Asta au găsit inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Neamţ într-un magazin Profi din Piatra-Neamţ. Totul în urma unui control efectuat pe 26 mai, după ce un client al magazinului a postat online imagini cu un sandwich care avea un ingredient în plus: mucegaiul.

Pe parcursul controlului inspectorii OPC au constatat că produsele erau expuse în vitrinele de prezentare fără a respecta temperatura de păstrare a produselor recomandată de producător, nici în cazul celei frigorifice, nici al celei pentru masă caldă. Mai mult, vitrina de masă caldă era şi murdară, cu resturi de ingrediente.

Echipa de control a sancționat magazinul Profi cu trei amenzi contravenționale în valoare totală de 15.000 lei.

Odată cu sancțiunea, a fost dispusă și măsura complementară de retragere a tuturor unităților de produs aflate la comercializare expuse în vitrinele de prezentare, în valoare de 1109 lei și măsura complementară de oprire temporară a prestării serviciilor la vitrinele de prezentare înregistrate cu deficiențe”, a precizat Vlad Ciurea, Comisar Șef Adjunct.

Comisarii OPC îi sfătuiesc pe clienţii magazinelor de tip supermarket să-şi ia propriile măsuri de siguranţă alimentară.

Angela Croitoru

Articolul precedent Piatra-Neamț: Podul de la spital demolat aproape pe jumătate
Articolul următorGuvernul propune 1.000 lei brut lunar pentru profesori, sindicaliștii în grevă analizează
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.