pietricica turism
  • 8 angajați amenință cu protestul după ce consilierii județeni n-au votat, pentru a patra oară, promovările profesionale obținute prin concurs

La nici zece minute după ce s-a terminat ședința Consiliului Județean, un murmur a străbătut holul de la etajul II al palatului administrativ al județului, unde opt angajați ai Consiliului Județean au intrat în grevă spontană și-au comunicat acest lucru superiorilor, fie ei director tehnic, director economic sau chiar vicepreședinte de CJ. Nemulțumirea lor a pornit de la refuzul consilierilor județeni de a modifica statul de funcții al aparatului de specialitate al CJ Neamț, care, pentru angajați, s-a tradus prin refuzarea promovării legale și binemeritate, câștigată prin concurs la ANFP. ”Noi am dat concursul în luna august. Trebuia să urcăm în treptele imediat următoare funcțiilor începând cu 1 septembrie. Nici până acum nu s-a întâmplat asta. Din august se tot respinge acest proiect, deși el a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței, și în ședințe ordinare, și în extraordinare. Este un drept al nostru, care ni se refuză și nu înțelegem de ce”, au explicat funcționarii.

Unul din ei a fost mandatat să discute cu vicepreședintele Emilia Arcan, căreia i-a comunicat că marți îi va prezenta și hârtiile oficiale, și revendicările, și calendarul protestelor, dacă nu se rezolvă problema. Emilia Arcan s-a arătat înțelegătoare, dar atât: ”Nu pot face nimic pentru ei; consilierii n-au vrut să voteze, nu au votat”.

Activitatea Consiliului Județean nu a fost blocată de protestul inopinat al celor opt, mai ales că era deja aproape de finalul programului de lucru, și nici nu va fi, probabil, nici pe viitor. Asta nu înseamnă că, dacă aleșii județeni vor continua să refuze funcționarilor dreptul pe care l-au câștigat prin concurs, nu pot exista consecințe. Speranțele stau în ziua de marți, 2 decembrie, după mini-vacanța de Ziua Națională.

(D.O.)