reclama autocenter

Prefectura Neamţ şi-a oficializat poziţia în privinţa grevei spontane de la Fisc. În rezumat, s-a solicitat protestatarilor să asigure “activitatea la ghișee, pentru ca publicul să poată primi serviciile solicitate”. De cealaltă parte, liderii de sindicat au solicitat conducerii Prefecturii “să aducă la cunoștința Ministrului Finanțelor și al Ministrului Delegat pentru Dialog Social conținutul dialogului purtat”. Redăm integral comunicatul de presă al Prefecturii Neamţ:

“La Instituția Prefectului a avut loc, astăzi, 03 noiembrie a.c., o întâlnire într-un cadru mai restrâns al comisiei de dialog social a cărei temă de discuție a fost acțiunea de protest a lucrătorilor finanțelor publice.

Au participat la această întâlnire : subprefectul județului Neamț – Gheorghe NECULAE, Delia Rodica CĂLIN – Șef al Administrației Finanțelor Publice Neamț, Ioan POPESCU – Inspector șef Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamț, Cristian AANEI – reprezentant Sed Lex, Carmen CIUREA – reprezentant SNFP și Marius CONSTANTIN – reprezentantul lucrătorilor finanțelor publice.

Acest protest s-a manifestat prin întreruperea lucrului, antrenând aproximativ 380 de lucrători de la administrația județeană și serviciile fiscale teritoriale.

Motivația acțiunii spontane a fost aplicarea prevederilor OUG 47 din 2015 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 și unele măsuri bugetare, prin care a fost prevăzută o creștere salarială semnificativă pentru angajații din aparatul central, văzută ca o discriminare de către cei din teritoriu și nesusținută prin motivația gradului de dificultate. Reprezentanții salariaților au susținut că nu se justifică această diferențiere, operațiunile fiind aceleași, mulți specialiști de la nivel local fiind antrenați, prin delegări de competență, pentru acțiuni în zona contribuabililor mari.

Mesajul conducerii Instituției Prefectului către participanții la protest a fost acela de a se asigura activitatea la ghișee, pentru ca publicul să poată primi serviciile solicitate.

La finalul discuțiilor, reprezentanții lucrătorilor și liderii de sindicat au rugat conducerea instituției noastre să aducă la cunoștința Ministrului Finanțelor și al Ministrului Delegat pentru Dialog Social conținutul dialogului purtat”. (ZCH NEWS)

Articolul precedentMărturii despre Adrian Rugină – Dan Mițaru, maestru internațional de șah: “Era genial!”
Articolul următorElevii din Piatra-Neamț, în fruntea Consiliului Județean al Elevilor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.