dan mitaru sahDan Mițaru, maestru internațional de șah, cel pe care Adrian Rugină îl poreclise “Rock Moș”, a venit marți dimineață, 3 noiembrie, în fața clubului „Colectiv”, pentru a-i aduce amicului său un joc de șah. “Ne-am întâlnit la un concert și m-a rugat să-i dau un șah. El îmi spunea Rock Moș, pentru că sunt din generația veche de rockeri”, spune Dan Mițaru, potrivit Agerpres.

El adăugă că la un moment dat îi adusese lui Rugină un disc din ebonită cu Judas Priest, iar acesta se bucurase enorm. “Și i-am promis că îi mai aduc, nu am mai… Sunt niște copii extraordinari. Și fata mea e rockeriță și vine… Dar noroc că nu a venit în ziua respectivă”, spune șahistul. Își mai aduce aminte că rockerul îl sunase când Judas Priest și Whitesnake au concertat în România, iar atunci, acesta îl chemase: “Rock Moș, vino să vezi concertul!”.

Adaugă că ultima dată s-a întâlnit cu Adrian Rugină în urmă cu aproape un an, în târg, când acesta cumpărase o carte legată de muzică rock. “Atunci m-a rugat să îi aduc un șah magnetic, din ăla mic. I l-am adus, dar l-am adus târziu”, spune el îndurerat. Dan Mițaru poartă acum un tricou al celor de la Rammstein, care a fost odinioară al lui Andrei Rugină. “Eu pe vremuri mai jucam șah. Am jucat și cu Florian Pittiș. Iar la un moment dat i-am zis lui Adrian că îl bat fără regină, iar el a spus că nu e adevărat. I-am spus: «Pe ce facem pariu? Eu îți dau un ceas și tu îmi dai tricoul». Și l-am bătut și mi-a dat tricoul”, mai spune el.

Maestrul de șah adaugă că tânărul, care și-a pierdut viața vineri seară în incendiul din clubul Colectiv, avea foarte multe idei, una dintre ele era aceea de a face un cor de copii care să cânte melodii rock. “Era genial. Eu sunt profesor de șah, el juca din plăcere, dar era foarte inteligent. Să știți că în general cei care ascultă muzică rock sunt foarte inteligenți”, mai spune șahistul. Își mai amintește că, la un moment dat, când juca șah cu rockerul, îl rugase: “Cântă-mi, te rog, «Soldier of Fortune!» (piesă a formației Deep Purple — n.r.)”, iar acesta a început să cânte «M-a făcut mama oltean». Era ironic”, concluzionează Dan Mițaru, cu un zâmbet amar. (ZCH NEWS)

Articolul precedentCinci poveşti de jefuit bătrânii
Articolul următorGreva de la Fisc: poziţia Prefecturii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.