0:00

Într-o ultimă luare de atitudine, liderii Federației Sindicatelor Libere din Învățământ și Federației „Spiru Haret” au declarat duminică, 4 iunie, că greva continuă de marți, după mini-vacanța de Ziua Copilului și Rusalii. „Nu ne mai certați, nu ne mai trimiteți la clase! Schimbați-vă discursul și asumați-vă că educația va fi, începând de astăzi, prioritate națională! Și nu numai pentru noi, angajații din sistem, ci și pentru cei peste 3.000.000 de elevi în spatele cărora vă ascundeți și pe care încercați, prin declarații, să-i întoarceți împotriva noastră!”– este concluzia declarației de presă de astăzi semnată de Simion Hăncescu și Marius Nistor.

Greva continuă și după Ziua Învățătorului. Mesajul sindicaliștilor de Rusalii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiOrdonanța 53/2023, dată de Guvern în ședința extraordinară din 1 iunie, a fost urmată de un sondaj în teritoriu. Profesorii se declară majoritar nemulțumiți de textul ordonanței și vor continuarea grevei.

Situația este aceeași în rândul profesorilor nemțeni, ca și în țară. „Răspunsul colegilor din Neamț la sondajul inițiat de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ este categoric și majoritar pentru continuarea grevei. Aproape 90% din cei chestionați sunt pentru grevă și după adoptarea OUG 53/2023, adică aproape 55% din cei care au semnat pentru grevă, cât am reușit să chestionăm. Nici nu are cum să fie altfel, în condițiile în care în ordonanța 53 nu este nici o scăpare, totul este dinainte gândit ca să ne ducă cu vorba”, a declarat Gabriel Ploscă (foto), liderul SLI Neamț.

Prin vocea liderilor naționali, profesorii reamintesc că nici până acum finanțările stabilite în legile Educației nu au fost respectate și sunt sceptici față de promisiunile neasumate ale oamenilor politici. Vă prezentăm ultima luare de poziție a sindicaliștilor din declarația de presă comună de astăzi:

Comunicat de presa comun 04.06.2023 cs

C.I.

Articolul precedentFOTO. Marea Mișcare la Piatra Neamț
Articolul următorTânăr, băut și fără permis, implicat într-un eveniment rutier lângă Humulești