Lucrările de cosire a ierbii în municipiul Piatra Neamț au demarat cu greu și anul acesta, adică spre sfârșitul lunii aprilie. Acestea sunt planificate să se efectueze până spre sfârșitul lunii iunie. Potrivit serviciului comunicare din cadrul Primăriei Piatra Neamț deocamdată s-a finalizat cositul în zona centrală și urmează ca de abia acum încolo să se ajungă și în cartiere. Iarba din cartierul Dărmănești va ajunge să fie cosită ultima.

“Până acum s-a finalizat zona centrală. Urmează ca miercuri, 9 mai să se cosească în ștrand și de joi se intră în cartierul Precista – perioada 10.05 – 17.05.2018. În perioada 18.05.2018 – 31.05.2018 se cosește în cartierul Mărăței. În data de 06.06.2018 se intră în cartierul Dărmănești. În cartierele Speranța și Văleni se va realiza cosirea în aceeași perioadă în care se va cosi în cartierul Mărăței. Lucrările le fac cei de la CMI Urban, în funcție de echipele pe care le au la dispoziție”, a declarat Vlad Tudor, din cadrul Biroului de Comunicare al Primăriei Piatra Neamț.

Cât privește dezinsecția în spațiile publice, aceasta nu a fost încă anunțată. Primăria Piatra Neamț așteaptă programul de la Direcția de Sănătate Publică Neamț, instituție care spune când și în ce condiții pot fi omorâti țânțarii și muștele ori alte insecte. (E.C.)