Deși suntem aproape la jumătatea anului școlar 2014-2015, cei mai mulți dintre reprezentanții Inspectoratelor Școlare Județene (IȘJ) din Moldova nu s-au sinchisit să reactualizeze site-urile instituțiilor cu informații utile care să vină în sprijinul profesorilor, elevilor și părinților.

GREU CU INTERNETUL / Site-urile inspectoratelor școlare din Moldova actualizate din an în paşte, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstfel, după o singură privire de ansamblu pe site-ul IȘJ Iași se poate vedea că există o preocupare deosebită pentru a demonstra modul în care a fost implementată Legea 544/2001 (privind liberul acces la informațiile de interes public). În acest sens, marți, 6 ianuarie pe site-ul instituției din Iași a fost făcut public un raport din care reiese că, în 2014, au existat 23 de solicitări, din care 20 au fost „rezolvate favorabil”. Doar 3 dintre solicitări au avut ca domeniu de interes „utilizarea banilor publici (contracte, investiții, cheltuieli etc)”.

GREU CU INTERNETUL / Site-urile inspectoratelor școlare din Moldova actualizate din an în paşte, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNu același interes l-au prezentat cei care conduc IȘJ Suceava. Pe site-ul instituției, cel mai „proaspăt” comunicat de presă datează din 30 iulie 2014 și face referire la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică care a avut loc în perioada 1-11 august, în Suceava.

 

 

 

 

 

GREU CU INTERNETUL / Site-urile inspectoratelor școlare din Moldova actualizate din an în paşte, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNici pagina electronică de prezentare a IȘJ Botoșani nu arată satisfăcător. La capitolul „starea învățământului” ultima postare prezintă Raportul de activitate din semstrul I, al anului școlar 2010-2011 (!!!!!!), iar la „strategia de dezvoltare” rubrica lasă loc de multă imaginație, fiind de un alb imaculat. Nici măcar o literă. Câteva știri mai „tinere” de prin octombrie, anul trecut. La „revista presei”, arhiva se naște și moare în anul 2010.

 

GREU CU INTERNETUL / Site-urile inspectoratelor școlare din Moldova actualizate din an în paşte, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNici IȘJ Vaslui nu se „dezminte”. Pe site-ul instituției, ultima „noutate” de la comunicatele de presă datează din 14 octombrie 2014. La planurile manageriale, pentru anul în curs, o mare „pauză”.

 

 

GREU CU INTERNETUL / Site-urile inspectoratelor școlare din Moldova actualizate din an în paşte, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAparent, cele mai recent încărcate site-uri al inspectoratelor școlare din Moldova par să fie cele din Bacău și Neamț. Cu toate acestea, site-ul de la IȘJ Bacău lasă impresia că multe „directoare” au rămas necompletate sau „înțepenite” cu informații neactualizate de prin 2011. (M. TEODOROF)

GREU CU INTERNETUL / Site-urile inspectoratelor școlare din Moldova actualizate din an în paşte, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Articolul precedentUPDATE NEAMŢ: Sora lui Marius Crăciun rămâne în arest
Articolul următorBACĂU: Complicea lui Adrian Năstase eliberată condiţionat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.