0:00

BACĂU: Complicea lui Adrian Năstase eliberată condiţionat, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiIrina Jianu, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, va fi eliberată condiţionat, după ce a ispăşit 2 ani şi jumătate dintr-un total de 6 ani de închisoare primiţi în dosarele „Trofeul calităţii” şi „Zambaccian”. Decizia luată de Tribunalul Bacău este definitivă. Magistrații au menținut astfel decizia Judecătoriei Bacău, din 7 noiembrie, atacată ulterior de procurorii DNA.

“Admite propunerea făcută de Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate în ceea ce privește acordarea liberărilor condiționate privind pe condamnatul Jianu Irina Paula, deținut în executarea pedepsei de 6 ani și 9 luni închisoare, aplicată prin s.p. 384/2014 pronunțată de către Tribunalul Bacău. Dispune liberarea condiționată a condamnatului, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 453/2014, emis de către Tribunalul Bacău. Atrage atenția condamnatului asupra consecințelor nerespectării prevederilor art. 61 Cod penal. În temeiul art. 275 al. 3 Cpp cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”, se arată în sentința magistraților.

Fosta complice a lui Adrian Năstase se află în penitenciar din iunie 2012. Ea a fost condamnată la patru ani de detenție în dosarul “Zambaccian”, fiind acuzată de dare de mită și fals și la șase ani în dosarul “Trofeul Calității” pentru abuz în serviciu, spălare de bani și fals în înscrisuri. Adrian Năstase a fost și el eliberat condiționat la sfârșitul lunii august.

Articolul precedentGREU CU INTERNETUL / Site-urile inspectoratelor școlare din Moldova actualizate din an în paşte
Articolul următorCurse aeriene blocate de ceaţă la Bacău şi Iaşi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.