Ultimul concurs de angajare organizat de Serviciul de Ambulanță Județean Neamț a dat bătăi de cap candidaților. Posturile scoase la concurs pentru asistent medical generalist, absolvenți de școală postliceală, au fost atractive mai ales prin prisma faptului că nu se cerea vechime. Chiar dacă angajarea se face pe perioadă determinată, posturile s-au dovedit a fi căutate, cel puțin pentru experiența care se poate acumula. Dacă pentru posturile de la Bicaz și Roman a fost câte un candidat, pentru postul de la Piatra Neamț s-au înscris trei candidați. Prima probă, cea scrisă, a fost însă mai dificilă decât au anticipat și din cei cinci înscriși, doar unul a reușit o notă minimă de trecere, respectiv 56 de puncte. Asta înseamnă că a știut răspunsul la jumătate din cele 50 de întrebări din testul grilă. Proba a fost susținută pe 23 ianuarie și restul candidaților au obținut punctaje între 22 și 46 de puncte, ceea ce i-a eliminat definitiv. Probabil își vor încerca norocul cu alte posturi din sistemul sanitar. Dar, dacă ăsta e nivelul de pregătire al unor proaspeți absolvenți de postliceală, nu se poate să nu te întrebi ce au făcut în cei trei ani în școală. (C.I.)
Pai a luat cine a avut pile.ce e asa greu de inteles?acolo intra Doar pilele…are cineva dubii?credeti ca daca pierdeti nopti invata nd aveti sanse?niciodata !!!mereu si vesnic va intra pila lui x,y.clar????
Să va informez cum e cu concursurile la spitalele publice, unde și cu postliceală și cu facultate rezultatul e același:
Concursul se anunță cu doua săptămâni înainte, cîteodată se specifica secția de cele mai multe ori nu, se face publică o bibliografie( vreo 4 -5 cărți ), niciodată nu exista public o tematica.
Daca nu se precizează secția ai doua săptămâni să înveți tot, daca se precizează secția ai doua săptămâni să amețești materia și să pui accent pe nevoile specifice ale profilului de secție( mai puțin de învățat) și atunci ai o mică șansă să nu pici la scris cu nota mica ci la proba practică care apropo este de fapt examen oral, și aici pici cu note între 7si 9.
Pina anul trecut se aranja cu 10 mii de euro.
Din decembrie anul trecut un post de aranjează cu 20 de mii de euro.
Dacă poți face asta e foarte simplu: lucrarea scrisă se preda goala și se scrie după examen, iar la proba orală ai puțin de învățat un capitol , doua cu subiectele pe care le-ai primit deja.
Faptul că ai făcut facultate sau postliceală e irelevant, pt că în școală românească nu se mai învață. Exista facultăți de 3 ani in multe specializări unde la examenul final se prezintă doar lucrarea de licență, la postliceale se da examen scris, se prezintă lucrarea și se da examen practic .Că se intra mai nou pe baza de dosar sau fara bacalaureat( asta e o mare problema), la majoritatea facultăților de stat se intra pe baza de dosar.
Să vă dau examen: examen asistente pt posturi pe oftalmologie, subiectul hepatitele și pancreatitelor; pt. Ortopedie subiect de examen- afecțiuni ginecologice.
Oamenii vor veni pregătiți labe șmen cînd vor avea o tematica din care sa se pregătească sau cînd au cui să de-a șpagă!