pietricica turism

România a obținut 4 medalii de aur, două de argint și una de bronz la Campionatul European de Canotaj pentru juniori. Competiţia s-a desfășurat săptămâna trecută la Krefeld în Germania. România s-a situat pe locul al doilea pe națiuni. Din bărcile medaliate cu aur au făcut parte și 3 sportive de la CS Ceahlăul Piatra Neamț: Monica Andron, Alexandra Rusu și Andreea Grăpinoiu.

Primele două au triumfat în proba de 8+1 în 6 minute, 26 secunde şi 82 sutimi, fiind cu trei secunde mai rapide decât Cehia şi cu cinci secunde decât Belarus. Andreea Grăpinoiu, cea mai bună sportivă a județului Neamț în anul 2016, a devenit campioană europeană cu barca de 4 vâsle (6 minute, 34 secunde şi 39 sutimi). Pe următoarele două locuri s-au situat Germania (06:42.29) şi Rusia (06:44.90).

“După o lecție aspră primită anul trecut, când tot în acest probe Grăpinoiu a ieșit a doua, iar Rusu și Andron s-au situat pe locul al treilea, iată că în acest an le-au bătut pe nemțoaice chiar acasă la ele. Au muncit mult, asta înseamnă că avem sportive de valoare numai că trebuie să le asigurăm și condiții de pregătire ca în Occident”, a declarat profesorul Valentin Gavril, directorul CS Ceahlăul și membru în Biroul Federal al FR de Canotaj.

Între 3 și 6 august, Andreea Grăpinoiu, Monica Andron și Alexandra Rusu vor participa și la Campionatele Mondiale de juniori programate în Lituania. “Așteptăm rezultate la fel de bune și de acolo. Sportivele fac parte din echipajele olimpice, care pot câștiga medalii în 2020, la JO de la Tokio”,  a mai spus Valentin Gavril. (Ana MOISE)