Google a publicat joi, 2 aprilie, rapoarte de mobilitate pentru majoritatea ţărilor lumii, acestea putând fi instrumente de sprijin pentru autorităţi în lupta cu virusul COVID 19. Rapoartele sunt realizate pentru perioada 16 februarie-29 martie. Datele furnizate de Google arată că populaţia României a înţeles perfect îndemnul “staţi acasă!”, astfel că motivaţia problemelor apărute (îmbolnăviri, decese) ar trebui căutată în altă parte. Potrivit raportării Google, românii au redus cu 81% deplasarea spre supermarketuri şi locaţii de distracţie, s-au redus cu 53% drumurile spre unităţi alimentare, pieţe sau farmacii şi cu 60% plimbările prin parcuri. De asemenea, mobilitatea prin mijloace publice de transport este redusă cu 72%, iar cea legată de locurile de muncă cu 39%. Deplasările între locuinţe au crescut însă cu 15%, fapt unde autorităţile ar trebui, poate, să intervină. Graficele furnizate de Google pentru România:

Şi în judeţele Regiunii Nord-Est procentele sunt apropiate de cele de la nivel naţional, după cum se poate vedea în următoarele grafice, realizate de Google:

Pentru amatorii de cifre, procentaje şi grafice, rapoartele Google se găsesc AICI (este necesară cunoaşterea limbii engleze. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentDr. Manuela Stoleru întregește echipa din Neamț trimisă în sprijin la Spitalul Suceava
Articolul următorNeamț – 150 persoane confirmate cu noul virus
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.