dr Manuela Stoleru, sursa facebook

De astăzi, 3 aprilie, încă un medic este trimis din județul Neamț să sprijine eforturile de repunere în circuitul medical a Spitalului Județean de Urgență Suceava. Este vorba de medicul primar pneumolog Manuela Stoleru de la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, detașată pentru două săptămâni. Ea se alătură dr. Daniela Marcoci, epidemiolog și șef serviciu Programe de sănătate din cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț, detașată în sprijinul managerului SJU Suceava. „Dr. Manuela Stoleru este al doilea medic detașat din județul Neamț pentru a ajuta la gestionarea situației de la Spitalul Județean de Urgență Suceava. Detașarea doamnei doctor de la Bisericani s-a făcut pentru două săptămâni, este admirabil modul în care a răspuns solicitării în situație de urgență. Instituția noastră a rămas și fără doamna doctor Daniela Marcoci, detașată la Suceava în sprijinul noului manager al spitalului. Doamna doctor Marcoci este un profesionist excelent pe proceduri și circuite, ne bucurăm că putem trimite personal medical pregătit să gestioneze focarul de la Suceava”, a declarat Radu Firăstrău, directorul DSP Neamț.

Spitalul Suceava este nu doar în anchetă penală extinsă, pentru zădărnicirea combaterii bolilor care a avut ca urmare decesele unor persoane, abuz în serviciu și fals intelectual. De ieri, conducerea spitalului a fost transferat Armatei. Conform Ministerului Apărării Naționale, echipa care asigură  managementul medical şi operaţional al SJU Suceava este formată din manager – colonelul medic Daniel Ionuț Derioiu, director medical – locotenent-colonel medic Dinu Chioralia, şef al logisticii – maior Bebi Lupaşcu și ofiţer de stat major locotenent-colonel Cristian Mihoci. Potrivit ultimelor date oficiale, sunt 200 cadre medicale infectate de la SJU Suceava, județ care are cei mai mulți pacienți pozitivi din țară, 701. Între timp, astăzi, 3 aprilie, o echipă de decontaminare de la unitatea militară din Huși face dezinfecție în Suceava. Municipiul Suceava și opt localități învecinate (Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei) sunt în carantină, închise circulației, cu excepția transportului de mărfuri și a persoanelor care muncesc. (C.I.)

1 COMENTARIU

  1. Radu Firăstrău, directorul DSP Neamț, mare specialist in sanatate, numit de prefectul Avocat care face scandal ca vrea manager la Spital un cadru medical. Mare latrator de 2 bani si sugativa asta de la Roman.

Comments are closed.