reclama autocenter

Golubovic

Sârbul Bojan Golubovic a marcat, contra celor de la CSMS Iași, cel mai important gol din carieră. A fost golul care a adus liniștea la Piatra Neamț și un nou titlu de golgeter al Ceahlăului. Al doilea, consecutiv, cu 11 goluri marcate. Bojan Golubovic a fost sesizat imediat ca fiind un vârf de atac penetrant chiar de comentatorii televiziunilor centrale, care au spus că diriguitorii Ceahlăului “au dat lovitura” prin transferul sârbului sub Pietricica. Adus în sezonul trecut, la jumătatea campionatului, în turneul pietrenilor de la Novara (Italia), pe filiera preşedintelui executiv Vicenţiu Iorgulescu, atacantul Golubovic, acum în vârstă de 30 de ani, părea un necunoscut în formula pietrenilor, care nu l-au uitat pe Florin Axinia, golgeterul all-time al Ceahlăului.

Cine e Golubovic

Bojan Golubovic s-a născut pe data de 22 august 1983 în Konjic (Bosnia – Herţegovina). Și-a început cariera la Zemun în 2003, iar la RNK Split a jucat atacant în 2010. În ultimul său sezon în Liga 1 – Croaţia, Bojan Golubovic a jucat în 15 meciuri și a înscris numai două goluri. Adus la începutul anului 2012, la dorinţa expresă a antrenorilor Costel Enache, Costel Ilie şi Radu Lefter, agentul jucătorului, Drago, l-a mutat în curtea Ceahlăului, de la RNK Split, pentru un “experiment” căruia puţini i-ar fi acordat şanse mari de reuşită. Toată lumea credea că sârbul va fi catalogat drept un alt “transfer pe DVD”, însă cu fiecare joc oficial jucat în Liga lui Mitică, Bojan şi-a dovedit calităţile, demonstrând că încrederea şefilor Ceahlăului n-a fost în zadar. Numărul mare de goluri marcate în returul sezonului trecut, 11, dar mai ales felul de a fi al jucătorului, i-au făcut interesaţi pe mulţi dintre specialişti, în dorinţa asigurării unei noi destinaţii pentru Golubovic. “În vara anului 2012, cineva a venit să plătească 200.000 de euro pentru Golubovic, numai să-l lăsăm să plece liber de contract. Şi nu era dorit la o formaţie din campionatul intern, cum s-ar fi crezut. Bineînţeles că a fost refuzată propunerea”, a declarat Gheorghe Ștefan. Cu golurile marcate în sezonul trecut, Bojan Golubovic s-a impus în primul 11 al pietrenilor, el fiind în acest sezon titular în toate cele 33 de etape scurse până în prezent. A marcat din nou 11 goluri, fiind și în acest sezon golgeterul de necontestat al Ceahlăului. Atât Costel Enache, cât și jucătorii Ceahlăului vorbesc despre mijlocaşul bosniac doar la superlativ. “Îi place să joace, să lupte pentru a învinge, indiferent de sacrificii. Este un adevărat exemplu de atitudine, determinare şi dorinţă în cadrul lotului Ceahlăului. Nu degeaba s-a declarat un fan al fotbalului. Îi place să joace, să lupte pentru a învinge, indiferent de sacrificii”, a declarat Costel Enache, fostul antrenor al Ceahlăului. Enache a recunoscut că Bojan Golubovic este un om determinant pentru Ceahlăul, el neputând concepe un prim 11 fără jucătorul sârb. “E constant în atitudine şi spirit de sacrificiu, pentru binele echipei. Aş vrea ca cei mai tineri dintre băieţii noştri să înveţe ce înseamnă determinarea şi dispunerea la efort a lui Constantinescu, plăcerea de a juca a lui Golubovic şi faptul că nu-i place să piardă și seriozitatea lui Bădescu”, mărturisea Costel Enache, pe vremea când pregătea echipa pietreană.

Apreciat de Hizo

Faptul că după plecarea lui Costel Enache de la timona Ceahlăului, atacantul sârb și-a păstrat postul de titular, sub comanda lui Viorel Hizo, demonstrează că sârbul a răspuns așteptărilor exigentului antrenor, care și-a anunțat retragerea după meciul cu CSMS Iași. “Nu am avut timpul necesar la dispoziție să cunosc potențialul unor jucători precum Lukanovic, sau Titone, dar pe Golubovic l-am urmarit și cât am fost antrenor la Vaslui. Este un atacant cu certe calități pe care orice antrenor și l-ar dori în echipă. Este un tip modest și un luptător, iar cu CSMS Iași a marcat cel mai important gol din cariera lui. Toți jucătorii au înțeles ce au de făcut și pentru asta îi felicit. Mă bucură golul marcat de Golubovic și sunt fericit că a fructificat centrarea bună a lui Barna”, a declarat Viorel Hizo. După fiecare gol, Golubovic dedică reușita familiei, semn că este un familist convins. Nu s-a auzit de nicio escapadă a sârbului și de nicio aventură, deși poate trece drept un MVP local. A preferat întotdeuna fotbalul, sport pe care îl iubește în continuare cel mai mult și pentru care a sacrificat o viață normală, alături de famile, în țara natală.

Ratează meciul cu Rapid

Sacrificiul lui Bojan Golubovic a fost unul vizibil din tribune la ultimul meci. Accidentat după ce a reușit să marcheze, el a evoluat într-un picior până la finalul partidei de la Piatra Neamț dintre Ceahlăul și CSMS Iași. Cartonașul galben, pe care l-a încasat, după ce a reușit să înscrie, pentru că și-a dat jos tricoul, îl va face indisponibil pentru utlimul joc, în deplasare, cu Rapid București (atacantul a acumulat al patrulea cartonaș). Golubovic va rata, astfel, singurul meci din actuala ediție de campionat, rămânând cu 33 de meciuri în care a evoluat ca titular. Niciodată accidentat, niciodată suspendat!

Golubovic si dedicatia pentru tatal sau

Cristi SOROCEANU

FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Golubovic – atacant pur sânge

Articolul precedentDeşi şi-a dat demisia din aprilie: Directorul Bibliotecii judeţene, “uitat” în post
Articolul următorExpoziție de icoane pe portativ

3 COMENTARII

  1. Bravo,Bojan!am mare respect pentru tine,jucator tenace,tragi echipa dupa tine,esti una devarat lider de echipa pot spune ca esti al doilea capitan de echipa din teren,sper sa ramai la Ceahlaul si campionatul viitor.Daca pe langa Golubovici,Constantinescu si Monroy ,am mai avea 2-3 jucatori care sa se sacrifice in teren ca ei,Ceahlaul era mult mai sus in clasament.

  2. Un jucator serios care nu ai ce sa-i reprosezi. Si cand joaca mai slab, are determinare si lupta pentru echipa, este f.bun in jocul aerian, a marcat o multime de goluri cu capul cand ne ardea buza mai tare. Anul trecut a dat un randament mai bun si datorita lui Stana care cu centrarile sale l-a facut remarcat printre varfurile importante din liga 1.
    Cred ca ar trebui sa continue la Ceahlaul si in noul sezon, Bojan cu siguranta merita!

  3. Mii de multumiri,Bojan!Te asteptam in toamna sa-ti demonstrezi din nou valoarea.De parca cineva s-ar mai indoi de “ea”!Concediu placut!

Comments are closed.