pietricica turism

sed cl girov 01

* în ședința de ieri a consiliului local, Florinel Sarion a fost reales viceprimar, pentru a doua oară

Ședința extraordinară a Consiliului local Girov de ieri, 4 septembrie, s-a desfășurat într-o ambianță tovărășească, toată suflarea cu drept de vot fiind prezentă la apel. Consilierii locali și secretarul primăriei defilau cu zâmbet larg, dând impresia că au câștigat cel puțin premiul cel mare la loto. Au fost prezenți 8 consilieri. S-a votat în trombă. A fost revocat a treia oară Ion Purcel din funcția de viceprimar și s-a reales, a doua oară, în această funcție, Florinel Sarion. Au fost și alte proiecte, votate tot pe bandă rulantă, inclusiv unul prin care salariaților primăriei li s-a dat un spor de vătămare, de 10%, și unul legat de aducerea unei echipe pentru un audit extern, privind plățile efectuate din bugetul local în ultima vreme.

Cu titlu de noutate, a fost prezența doamnei Iulia Mihalcea, care a primit dispoziție să fie prezentă la ședința cu pricina, ca reprezentant al compartimentului Legalitatea actelor, din cadrul Prefecturii Neamț.

La începutul ședinței, liderul PSD Girov, consilierul Valeriu Andrieș a înmânat o depeșă secretarului primăriei locale, dar și celor prezenți, inclusiv consilierilor locali, precum și reprezentanților presei:

„Către secretarul com. Girov și Consiliul local Girov

Subsemnatul Andrieș Valeriu, în calitate de consilier local și de președinte al PSD Girov, vă aduc la cunoștință următoarele sesizări:

Araveicei Constantin nu mai are calitatea de membru de partid din data de 31.05.2013. Ca atare, în ședința ordinară din data de 23.08.2013 și-a pierdut și calitatea de consilier local. Vă rog să luați act de situația creată, doamna secretară și domnilor consilieri locali, căci veți suporta consecințele legii”.

După terminarea ședinței, același consilier Valeriu Andrieș a adăugat: „Din cele văzute în ultimele zile, Prefectura Neamț îi protejează pe liberali și pe secretara Adriana Roca. Doamna de la prefectură (Iulia Mihalcea, n.r.) nu a schițat niciun gest când i-am înmânat hârtia cu informarea făcută, în plenul Consiliului Local. Totuși, îl întrebăm pe prefectul județului Neamț, domnul George Lazăr: Secretarul comunei Girov este membru PNL, ca și fiica doamnei Adriana Roca? Până acum, de la Prefectura Neamț nu am primit niciun răspuns la plângerile noastre. Din câte se observă, Prefectura Neamț este la dispoziția doamnei secretare Adriana Roca și a lui «Florinel al meu», după cum îl alintă domnul prefect. Dacă este așa, ne vom da toți demisia din funcția de consilier local și vom lăsa primăria și comuna pe mâinile unor infractori”.

Invitat să își spună punctul de vedere, primarul Vasile Olaru a precizat că, „Deocamdată, nu comentez nimic. Însă lucrurile nu vor rămâne așa cum sunt acum”.

Dincolo de toate comentariile din ultima vreme, un lucru este cert: este foarte posibil ca revocatul Ion Purcel să câștige procesul aflat la Curtea de Apel Bacău, iar, în următoarele zile, să fie repus în funcție, prin hotărâre judecătorească, definitivă și irevocabilă.

O altă variantă ar fi ca, la o nouă ședință ordinară, să fie revocat consilierul Constantin Araveicei, iar în forul local să apară o nouă majoritate, care să-l revoce pe Florinel Sarion. (A.S.)

sed cl girov 02