Alegeri anticipate în PSD, ZCH NEWS - sursa ta de informații

• organizațiile de femei își scurtează mandatul cu un an din cauza europarlamentarelor din 2014

Luna septembrie aduce alegeri înainte de termen în filiala Neamț a partidului celor trei roze. Femeile din PSD sunt chemate să aleagă conducere nouă (sau veche) la organizațiile din județ, la toate nivelele, de la organizație comunală până la cea județeană. În mod normal (și statutar), mandatul actualelor șefe de la OFSD expiră în septembrie-octombrie 2014, însă de la București a venit ordin să se scurteze mandatul, că anul viitor sunt două runde de alegeri importante – europarlamentarele și prezidențialele – și nu va fi timp și pentru bucătărie internă.

”În următoarele două săptămâni vom organiza alegeri interne în orașe și municipii. Este impus de la centru, pentru că în 2014 avem alegeri europarlamentare și prezidențiale și nu va fi timp, efectiv, să ne mai organizăm intern atunci. Trebuie să fim pregătite încă de pe acum. Cel mai probabil la sfârșitul săptămânii viitoare vom organiza alegerile la Piatra Neamț, Roman, Bicaz și Târgu Neamț, iar în următorul weekend la județ. În cazul organizațiilor comunale, cred că vom merge mai mult pe reconfirmări pe funcții, că nu este timp fizic să acoperim toate localitățile”, a declarat Emilia Arcan, președintele OFSD Neamț.

Reconfirmare va fi și la Târgu Neamț, unde nu se anunță niciun competitor împotriva Mihaelei Marian, actualul președinte. La Bicaz, la fel, va rămâne, după toate probabilitățile, actuala, Florica Budacă. Probleme apar la Roman, unde președintele de acum, Oana Onu, a anunțat că nu mai dorește funcția și că va continua să activeze în partid doar cu munca, nu și cu reprezentarea în ierarhie. Acum, tot dr. Oana Onu recunoaște că e posibil ca lucrurile să se mai schimbe, în funcție de cum îi va fi drumul spre funcția de director medical al Municipalului din Roman, unde așteaptă numirea. ”Pe 14 septembrie vor avea loc alegerile la Organizația de Tineret, ceea ce presupune ca imediat să se organizeze alegeri și la Organizația de Femei. Dat fiind fapul că urmează să preiau și funcția de director medical la Spital, voi pune în balanță timpul de care dispun, mai ales că, pentru ambele sarcini, există, mai presus de muncă, și răspundere. Nu exclud varianta de a candida pentru un nou mandat. Cel mai bine, în opinia mea, este ca, la finele acestei săptămâni, să ne întâlnim cu membrele Biroului Executiv pentru a dezbate eventuale propuneri, oameni care să fie cei mai potriviți pentru a conduce Organizația de Femei, asta și în condițiile în care anul 2014 va aduce două campanii electorale și, așa cum se preconizează, și un referendum”, a declarat Oana Onu.

Până în 2009, Organizația de Femei Social-Democrate de la Roman a fost condusă de un alt medic, Ligia Ionescu, cumnata senatorului Ioan Chelaru. Acum, pe lista favoritelor stau înscrise doamnele care au avut mandat de consilier local, deci au trecut proba campaniilor electorale, respectiv Nușa Chiriac, Iulia Havrici, Lidia Pătrașcu sau Micșunica Cosmescu, cea din urmă consilier local în mandatul trecut.

Nici la Piatra Neamț nu sunt apele limpezi, deși așa ar fi trebuit. Doinița Ciocan, actualul președinte, s-ar putea trezi cu o rivală de ultimă clipă, cel mai vehiculat nume fiind al Olgăi Nistor.

Dana OSTAHIE

Claudia MATEI

Articolul precedentGirov: Purcel, sacrificat a treia oară
Articolul următorFiliera Iaşi pentru Apa Serv Neamţ

1 COMENTARIU

  1. Este o amre minciuna vizavi de vehicularea numelui Olgai Nistor printre pesedistele din Piatra. Doinita Ciocan este unul din liderii locali ai PSD cei mai respectati si iubiti de femeile din PSD Piatra Neamt. Olga Nistor este doar o persoana care pupa vartos condurii unora dintre liderii judeteni si care vrea functii obtinute pe usa din dos fara sa se implice in mod real in eforturile pesedistilor pentru promovarea unor proiecte social democrate benefice pentru comunitate.
    Rusine celor care lanseaza asemenea zvonuri ! Ne jigneste iteligenta crezand ca punem botul la asemenea incercari penibile de manipulare. Ne-am saturat de ipocriti interesati exclusiv de buzunarul propriu.

Comments are closed.