ioan purcel

Scandalul din Consiliul Local Girov urmează deja calea binecunoscută: prefectura a considerat că revocarea lui Ion Purcel este legală și că tot ce s-a sesizat în legătură cu secretarul Adriana Roca nu s-ar confirma. În felul acesta, Florin Sarion și gruparea pot trece la partea a doua a planului lor de acaparare a puterii în Primărie, îndepărtarea primarului Vasile Olaru. Într-un fel, situația era previzibilă, sprijinul deputatului Dorinel Ursărescu fiind necesar și suficient pentru a rezolva litigiul administrativ. Obișnuit cu situațiile litigioase, Ion Purcel va contesta în Contencios, deși nu crede că va avea succes: „Luni dimineață, voi merge și voi depune o contestație la Contenciosul Administrativ. Se pare că hora este mult prea mare, iar noi prea mici pentru o bătălie cu Prefectura Neamț și cu PNL- ul”.

”Tu nu ții la viața ta?”

Un episod demn de modalitățile speciale în care se face administrație în Girov îl are protagonist pe Purcel și grupul Sarion, Ștefan Lungu și Năforeanu Constantin. Dăm cuvântul combatanților:

Ion Purcel, viceprimar încă: „Miercuri dimineața, 11 septembrie a.c., în jurul orei 05.30, în ziua când se desfășoară oborul comunal, m-am prezentat acolo cu încasatorul, conform atribuțiunilor pe care le am în calitate de viceprimar. În jurul orei 08.30, am revenit la primărie, pentru a mă ocupa de celelalte probleme din comună. În lipsa primarului comunei, Vasile Olaru, plecat în concediu, atribuțiunile revin, potrivit Legii 215/2001, viceprimarului, adică mie, Ion Purcel. În dreptul magaziei de lemne a primăriei, m-am întâlnit cu consilierii Lungu Ștefan, Sarion Florinel și Năforeanu Constantin. M-au oprit și m-au luat la întrebări. De ce luni dimineața am furat mașina primăriei și am fugit cu ea în teren? – m-au întrebat. Neavând șoferii primăriei la dispoziție, și aceștia fiind plecați, la rândul lor, în concediu, am fost nevoit să mă deplasez eu cu mașina la obiectivele din comună unde avem lucrări – acolo unde se lucrează, spre exemplu, la iluminatul public, dar și în celelalte locuri în care trebuia să ajung, de pildă, la bancă. Acești domni consilieri m-au abuzat verbal, dar și fizic, mai ales Lungu Ștefan. Acesta s-a împins de vreo două- trei ori în mine și mi-a cerut să-i predau cheile de la mașina primăriei, dar și pe cele de la biroul viceprimarului. Martor pentru cele afirmate îi am pe Vasile Pantază, muncitorul de pe autogunoieră și pe bibliotecar, care au văzut totul. Cei care lucrează la căminul cultural au văzut întreaga scenă. Profesorul Ștefan Lungu mi-a spus chiar așa: «Tu nu ții la viața ta?» În acel moment, l-am întrebat dacă nu cumva ceea ce a spus nu sună a amenințare. După aceea a revenit și mi-a spus că «s-a exprimat greșit și că nu țin la libertatea mea»”, a declarat Ion Purcel.

Ștefan Lungu, profesor, ce credea că Purcel nu mai este viceprimar: „Este o aberație, nu l-am amenințat, l-am atenționat să aibă grijă de libertatea lui, că a furat mașina primăriei. I-am spus: domnule Ionică, ai grijă, că s-a făcut adresă la poliție și riști să îți pierzi libertatea, pentru că mașina este furată, ți-ai însușit-o fără nicio aprobare. Am spus asta pentru că dumnealui nu mai are funcția de viceprimar de miercuri-joi, săptămâna trecută. Asta a fost discuția, nu alta, pentru că noi nu suntem aici ca să ne amenințăm reciproc, ci să facem treabă pentru comună”.

A. SÎRBU