trecere 1

Mai deunăzi se născu la Piatra Neamţ o nouă zebră. Sau, dacă vă place termenul mai tehnic, o trecere de pietoni. Nimic rău în asta, dacă respectivul „mamifer” nu ar fi, strategic, plasat la o distanţă discretă de sensul giratoriu ce tronează magnific în kilometrul zero al oraşului, în crucea formată de bulevardele Decebal şi Republicii. Facilitatea este maximă pentru pietoni, dar numai dacă nu omit să se uite bine-bine în stânga şi în dreapta (poate şi în sus şi în jos!). Motiv de mare bucurie (exprimată prin cuvinte ce nu pot fi încredinţate tiparului!) au şi şoferii, mai ales dacă personajele din fraza precedentă nu îndeplinesc ritualul pieilor roşii cu privitul în toate punctele cardinale. (M. CONSTANTINESCU)

trecere 2

trecere 3

trecere 4

trecere 5

trecere 6

Articolul precedent„Mă doare sufletul când aud ce cântă tinerii solişti de folclor”
Articolul următorEnache sau Miriuţă? Asta-i întrebarea!

8 COMENTARII

  1. De ceva timp atrag atentia ca Giratoriul din fata Hotelului Ceahlau in plin centru arata oribil si de mare si de inestetic si nu se ia nici o masura , trebuie facut la fel ca celelalte cu flori si stalpisori iar trecerea din fata Unicului sa dispara ca oamenii nu au oase in burta se pot deplasa la celelalte doua ca altfel va fi mereu carambol acolo , dar cina sa vada . La ora patru din cauza giratoriului imens si a trecerii de pietoni condimentate cu nesimtirea taximetristilor care si ei nu prea au ce cauta acolo , asadar la acea ora e un haos .

  2. Numai “o minte luminata” a putut aduce o trecere de pietoni la 30 de m de alta trecere de pietoni semaforizata care incurca traficul auto enorm. Asta este boala romanului la propriu: promovarea prostiei in functii de raspundere !

  3. …s-au gandit mult cei care au aprobat asa ceva…te opresti sa dai prioritate pietonului, ca deh, e dreptul lui pe “zebra”, iar in spatele tau se formeaza coada de masini care ajung sa blocheze sensul giratoriu…halal fluidizare a circulatiei !

  4. DIN FOTO PARE UN ORAS DIN SOMALIA DAT FIIND CA SUNTEM CONDUSI DE EXCOMUNISTI TOTUL PARE NORMAL DUPA 23 ANI NICI UN GIRATORIU NU SUNT IN STARE SA FACA , DE GROPPI NU MAI VORBIM TOTUL CA IN AFGANISTAN NUMAI CA ACOLO E RAZBOI AICI DOAR BOII.

  5. asta va fi pana vor apare ,pe rol cateva accidente,mai ales daca luam in calcul si semnalizarea trecerii de pietoni,care este dupa copac,apare si-n poza,asa ca ,succes in justitie soferilor…si pietonilor.

  6. vor veni unii,oficiali sa ne spuna ca ei vor binele pietonilor si…orasului,fluidizare ,bla,bla..,iar unii postaci ca suntem rau intentionati,carcotasi,dar nu ……am vazut pe nimeni sa ceara aceasta “zebra”,s-au poate vreun nene pensionar care avea durere de oase,solutia posibila ,cred eu ,ca tot un semafor ca la spital,ar fi mai util.

  7. Am ramas neplacut surprins de amplasarea acestei treceri de pietoni care pe linga faptul ca expune la accidente,blocheaza si sensul giratoriu.E lesne de inteles ca la apropierea de sens atentia conducatorului auto este indreptata de regula in stinga pentru a se asigura daca are prioritate,neglijind trecerea de pietoni.Poate e ceva strategic pentru bugetul primariei deoarece pindarii stau tot timpul pe Republicii sa vada ce pica…

Comments are closed.