Gino Iorgulescu este nou sef al LPF

Vicențiu Iorgulescu, președintele executiv al Ceahlăului va pleca director executiv la Rapid, după ce Gino, fratele său, a ieșit victorios în cursa pentru șefia LPF. În condițiile în care Dumitru Dragomir a refuzat să preia funcția de președinte la FC Ceahlăul, rămâne de văzut pe cine va alege Gheorghe Ștefan. “I-am făcut o ofertă lui Dragomir. Dacă eram Steaua, nu ne refuza”, a declarat Gheorghe Ștefan.

Vicențiu Iorgulescu spre Rapid

Chiar dacă nu sunt siguri de viitorul clubului, giuleştenii sunt la un pas să aducă la Rapid un nou director executiv. Vicenţiu Iorgulescu a negociat cu Adrian Zamfir şi săptămâna viitoare ar urma să preia frâiele clubului. În ultimii doi ani, el a fost conducătorul Ceahlăului. Vicențiu Iorgulescu a fost adus de Gheorghe Ștefan în staff-ul administrativ în septembrie 2010.

”Este o persoană foarte cunoscută în lumea fotbalului, experienţa dumnealui ni l-a recomandat. O să remarcaţi asta”, a declarat Gheorghe Ştefan la instalarea lui Vicențiu Iorgulescu.

La un an după ce a fost instalat președinte executiv, Vicențiu Iorgulescu a fost protagonistul unui scandal în care a fost implicat și arbitrul Paul Unimătan, după un meci Ceahlăul-Rapid, încheiat cu scorul de 1-2. Arbitrul a fost acuzat că l-a lovit pe Iorgulescu. Conducătorul pietrenilor, conform propriei declarații, s-a dus, în pauza meciului cu Rapid, la cabina arbitrilor pentru a-i cere socoteala lui Unimătan pentru maniera în care a condus meciul. Acesta ar fi refuzat dialogul, mai ales că niciun oficial al vreunei echipe nu are voie sa interacționeze cu arbitrii la pauză, și, sustine Iorgulescu, l-ar fi lovit cu capul în arcadă. După acest incident, Vicențiu Iorgulescu a fost suspendat un an de zile și amendat cu 16.000 de lei pentru lovirea arbitrului Paul Unimătan.

Partea ”plină” a paharului îl arată pe Vicențiu Iorgulescu ca fiind personajul ce a avut un cuvânt greu de spus în aducerea lui Vasile Miriuță ca antrenor la Ceahlăul Piatra Neamț. Tot el a anunțat că Atletico Madrid se interesează de fundașul Andrei Marc și a cerut o ofertă pentru transferul acestuia la echipa spaniolă. Vicențiu Iorgulescu a anunțat un preț considerat prea mare: un million de euro, plus 50% dintr-un eventual transfer. Dacă transferul s-ar fi materializat, Andrei Marc ar fi fost cel mai scump jucător din istoria Ceahlăului.

Numai oficial al Rapidului să nu fii !

Acum giuleştenii au programată şedinţa Adunării Generale a Creditorilor pe 18 noiembrie, iar pe 22 noiembrie merg în instanţă, unde speră că le va fi aprobat planul de reorganizare după intrarea clubului în insolvenţă. Primul termen pentru aprobarea acestuia a avut loc pe 13 septembrie, dar giuleștenii nu au obținut atunci decât o amânare. Acum, cei de la Rapid vor avea parte de o şedinţă furtunoasă pe 18 noiembrie pentru că jucătorii, sau reprezentanţii acestora, au anunţat că nu vor accepta să primească doar 10% din sumele pe care vişiniii trebuie să le achite. Surdu şi Codrea, spre exemplu, au anunţat deja public faptul că, deşi le pare rău de Rapid, ei nu acceptă propunerea clubului în forma sa actuală. Numai oficial al Rapidului să nu fii!

Noul președinte LPF chemat la DIICOT

Gino Iorgulescu, noul preşedinte al LPF, a fost audiat vineri la DIICOT. Iorgulescu este acuzat de evaziune fiscală, într-un dosar deschis în anul 2006, de pe vremea când era preşedintele clubului FC Naţional. Urmărirea penală pe numele său a fost deja începută. Gino Iorgulescu a fost chemat de procurori pentru a i se aduce la cunoştinţă rezultatul unei expertize financiare, iar prejudiciul ar fi de aproximativ un million de euro. Procurorii se pregătesc să trimită dosarul în instanţă, iar ancheta a început în urma unei sesizări făcute de ANAF. În dosar mai sunt implicaţi Florin Ciobanu şi Constantin Iacov. După jumătate de oră de la prezentarea pentru audieri la sediul DIICOT, Gino Iorgulescu a părăsit nervos instituția și nu a dat nicio declarație.

Vincentiu Iorgulescu

Cristi SOROCEANU