pietricica turism

Astăzi, 16 septembrie a fost deschis ghișeul pentru pașapoarte de la Târgu Neamț. Acesta se află în curtea fostei primării, în clădirea unde funcţionează și Evidența Populației. La eveniment au participat prefectul Daniela Soroceanu și primarul Daniel Harpa. Astăzi și-au făcut programare online 40 de persoane, prima care a avut acces la ghișeu fiind doamna Lidia Richter, șefa bibliotecii orășenești.

Cei doi oficiali au vizitat ghișeul de pașapoarte, iar apoi biroul șefului Serviciului pentru Evidența Populației, Daniel Neacșu. Prefectul județului a mulțumit administrației locale pentru implicare și a recunoscut că sunt probleme în ceea ce privește personalul. Programul pentru depus cereri începe de la ora 10:00 și se termină la ora 14:30. Pentru eliberări pașapoarte programul este de la 14:30 la 15:00. Ghișeul de pașapoarte de la Târgu Neamț va fi deschis o dată la două săptămâni. Deocamdată nu există o tăbliță sau afiș care să anunţe că aici se află un serviciu de pașapoarte, dar primarul Daniel Harpa a dat asigurări că această problemă se va rezolva în zilele următoare.

“Pentru noi este o realizare faptul că am reușit să deschidem la Târgu Neamț acest serviciu de pașapoarte, pentru că va fi util atât târgnemțenilor, cât și locuitorilor din cele 20 de comune arondate acestui punct de lucru. Programările se fac online și în două săptămâni se poate ridica pașaportul. Nu mai este nevoie să se facă deplasări la Piatra Neamț. Mulțumesc Instituției Prefectului pentru colaborare!”, a declarat primarul Daniel Harpa. (C.T. STURZU)