pietricica turism

22 de copii defavorizați, beneficiari ai Centrului de Zi Piatra Neamț, din subordinea DGASPC, au fost destinatarii nemțeni ai campaniei naționale “Cumperi tu, primesc și ei!”. Aceasta a fost derulată de Organizația “Salvați Copiii” în parteneriat cu Librăriile “Alexandria”. “Campania de responsabilitate socială s-a desfășurat pe parcursul lunii septembrie și a constat în donarea unui procent din vânzările lanțului de librării către copiii aflați în dificultate. Practic, fiecare părinte care a pregătit ghiozdanul propriului copil s-a alăturat acestei inițiative, făcând posibilă donarea de ghiozdane și rechizite copiilor ce au nevoie de sprijin din mai multe județe ale țării”, precizează DGASPC Neamţ.

La finalul acestei acțiuni, “Salvați Copiii” Neamţ a ales să ofere ghiozdane complet echipate celor 22 de copii proveniți din familii modeste, care beneficiază de servicii în cadrul Centrului de zi Piatra Neamț. Valoarea totală a donației a fost de aproximativ 6.600 de lei.

“Darurile au fost oferite săptămâna aceasta, în cadru festiv, copiii așteptând cu emoție să își deschidă noile ghiozdane și să verifice fiecare caiet ori penar. La final, cei mici au primit dulciuri, iar ei au răsplătit generozitatea sponsorilor cu cântece și mulțumiri. Reprezentanții filialei Neamț a Organizației Salvați Copiii au declarat că aceste donații au rolul de a descuraja abandonul școlar și de a sprijini în mod concret accesul copiilor fără posibilități la educație”, potrivit aceleaşi surse. (ZCH NEWS; FOTO: DGASPC Neamţ)