Am inaugurat azi târgul intitulat «Magia Toamnei»”, a spus Lucian Micu, primarul municipiului Roman, în deschiderea evenimentului, un târg organizat de Club Sportiv Municipal Roman.

M-am bucurat să văd că avem prezenți aici, la Roman, meșteșugari, produse artizanale, produse tradiționale de sezon, producători – ceea ce mă bucură cel mai mult. Sper ca romașcanii, în următoarele trei zile, să se bucure pe deplin de acest târg, să își completeze cele necesare pentru iarnă, dar, în același timp, și produsele tradiționale de sezon să fie gustate în această perioadă. Ne bucurăm de prezența acestor persoane la Roman, le asigurăm că vor avea, în continuare, toate condițiile necesare, pentru un act comercial de calitate, dar și romașcanii vor avea posibilitatea să-și aleagă din varietatea de produse prezentate”.

Printre ”târgoveții” prezenți la Roman sunt și frații Hosu, din Întorsura Băzăului, despre care ziarul ”Mesagerul” a scris pe larg la începutul anului (click aici), cei mai destoinici producători de pastramă de tot felul, de brânzeturi de tot felul și de afumături de tot soiul. Sunt prezenți, de asemenea, producători de tării ardelenești, meșteri olari, pielari, cojocari și mai multe producătoare de dulciuri tradiționale.

Urmează Târgul de Crăciun, la care primarul Micu vrea să atașeze un patinoar. După eșecul firmei organizatoare din anul trecut, primăria a luat pe cont propriu găsirea unei firme specializate în divertisment și jocuri de iarnă, așa încât, odată cu intrarea elevilor în vacanță – sau poate chiar mai devreme, în funcție și de condițiile meteo -, patinoarul se va deschide în fața Colegiului Național ”Roman-Vodă”.

O altă ofertă a primăriei este cea de a pune Wi-Fi gratuit la dispoziția romașcanilor care se plimbă, se distrează la vreun eveniment sau, pur și simplu, stau pe o bancă în parcul din fața primăriei. ”În anul 2018, mai multe zone din oraș vor oferi acces gratuit la internet”, a promis primarul Micu. (D.A.)

GALERIE FOTO