Dosarul spargerilor din noaptea de revelion 2020–2021 din Piatra Neamț, date de doi „interlopi” cu porecle predestinate, Ghioagă şi Chiorul, nu s-a judecat încă, pentru că cei doi au declanşat un întreg mecanism de contestaţii.

Care au fost faptele? Chisariu Octavian Constantin zis Ghioagă, de 32 de ani din Roznov împreună cu Popovici Constantin Roberto zis Chiorul, de 26 de ani din Piatra Neamţ au dat mai multe spargeri, profitând de faptul că în ultima noapte a anului toată lumea se distra. Două dintre ele la un magazin din Piatra Neamţ, folosind chei potrivite, de unde au furat bani şi produse din peşte.

În aceeaşi noapte, Ghioagă şi Chiorul, având la dispoziţie şofer personal, un bărbat de 29 de ani din Piatra Şoimului, au forţat fereastra locuinţei, de la parterul unui bloc, aparţinând unui tânăr de 24 de ani, din Piatra Neamţ, de unde au furat un laptop, mai multe parfurmuri, o consolă de jocuri şi două sticle de băuturi alcoolice.

În principiu, au făcut bani frumoși, cam 25.000 de lei, dar au fost prinși, pe rând, unul fiind dat în urmărire națională pentru că se sustrăgea unei condamnări. Judecătoria Piatra Neamţ a dispus, la finele lunii ianuarie, măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, cei doi fiind duşi la Penitenciarul Bacău.

*Acum ar vrea arest la domiciliu…

Ghioagă şi Chiorul au contestat în mai multe rânduri măsura, ambii dorind mai degrabă arest la domiciliu. Instanțele au considerat, însă, că faptele comise de ei reprezintă un pericol pentru societate şi nu le-au permis un astfel de “lux“. Astfel, în dosarul penal nr. 755/279/2021, le-au fost respinse, de fiecare data, contestaţiile. Mai mult, ei au de achitat şi onorariul avocatului din oficiu şi cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiilor repetate.

Pe 2 martie, instanţa a decis începerea judecăţii pentru cele 4 furturi calificate puse pe seama lui Ghioagă şi pentru cele trei ale lui Chioru şi le cere inculpaţilor să achite onorariul avocatului desemnat din oficiu, în valoare de 795 de lei. Din acel moment a început o serie întreagă de contestaţii la măsura arestului preventiv.

Dacă, între timp, prin luna iunie, Ghioagă a înţeles că nu-l ajută cu nimic contestaţiile şi că doar adună bani de achitat către avocat şi Ministerul Justiţiei, pentru onorarii şi cheltuieli de judecată, Chiorul crede în continuare că “justiţia e oarbă“ şi că va găsi un judecător, înţelegător, care să-I trimită în arest la domiciliu. Ultimul episod al contestaţiilor depuse de Popovici a avut loc astăzi, 13 iulie, dar cu acelaşi rezultat. Amândoi vor fi judecaţi tot în stare de arest.

Angela Croitoru

 

Articolul precedentSugestii nemaipomenite pentru această vară – aceste haine sunt un absolut hit
Articolul următorȘtire actualizată. Exhibiţionist în Târgu Neamţ …în arșița nopții!