pietricica turism

euroAntreprenorii din România pot urmări mai uşor liniile de fonduri europene, cu ajutorul unui catalog al surselor de finanţare, realizat de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

Pe 26 de pagini, catalogul trece în revistă componentele dedicate firmelor private din cadrul diferitelor programe operaţionale prin care România absoarbe fonduri europene în perioada de programare 2014-2020.

Documentul, prezentat schematic, sub forma unor tabele, trece în revistă sursele de finanţare, obiectivele acestora, categoriile de antreprenori eligibili, condiţiile de accesare a banilor, valoarea fondurilor disponibile. Ghidul, pe larg:

https://zch.ro/wp-content/uploads/2016/01/catalog-surse-de-finantare.pdf

Oamenii de afaceri români care vor să ia bani europeni trebuie, însă, să dubleze utilizarea catalogului cu o monitorizare constantă şi atentă a presei de specialitate şi a site-urilor oficiale ale instituţiilor care gestionează fondurile europene, pentru că apelurile de proiecte, termenele şi condiţiile în care se acordă banii UE nu au fost stabilite în totalitate şi apar permanent adăugiri şi modificări în acest sens. (ZCH NEWS)