0:00

Parteneriat pentru finanţarea Spitalului Bicaz, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn parteneriat din care fac parte 11 comune de pe Valea Muntelui și orașul Bicaz, s-a încheiat la sfârșitul anului trecut, a precizat Nicolae Sălăgean, edilul Bicazului. Parteneriatul anunțat încă de la redeschiderea spitalul orășenesc ca fiind unul vital pentru funcționarea activității medicale, s-a concretizat ca urmare a solicitării făcute de reprezentanții Primăriei Bicaz.

Acest parteneriat are rolul de a sprijini financiar activitatea medicală desfășurată aici. Mai mult, toți membrii acestui parteneriat pot contribui prin atragerea de sponsori și persoane care pot ajuta în vreun fel unitatea medicală”, a spus primarul Sălăgean.

Potrivit acestuia, comunele din cadrul parteneriatului plătesc o cotizație, lunară, în valoare de 10 lei pe cap de locuitor, dar și cotă parte din impozitul pe venit. Comunele implicate sunt: Dămuc, Bicaz Chei, Bicazu Ardelean, Tașca, Tarcău, Hangu, Poiana Teiului, Ceahlău, Grințieș, Farcașa, Borca. Reamintim că, anul acesta, s-a împlinit un an de la reluarea activității medicale la Spitalul ”Sf. Nicolae” Bicaz. Mai mult, anul trecut, de la Consiliul Județean au fost alocați, pentru același spital, nu mai puțin de 650.000 de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală și pentru unele modernizări. (Marian TEODOROF)

Articolul precedentGhid de accesare a fondurilor europene pentru societăţi comerciale
Articolul următorPuţine locuri de muncă la început de an
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.