Gheorghe Ștefan a fost eliberat, după ce Tribunalul Prahova a respins, miercuri, 20 septembrie, contestația DNA la decizia Judecătoriei Ploiești prin care fostul primar al municipiului Piatra Neamț fusese liberat condiționat. Decizia este definitivă. Gheorghe Ștefan se afla în detenție la Penitenciarul Ploiești.

Potrivit ziariștilor prahoveni, Gheorghe Ștefan a cerut judecătorilor să-l libereze condiționat, invocând că are 64 de ani și starea sa de sănătate este precară. Fostul primar a spus că a stat în închisoare cu 180 de zile mai mult decât fracția impusă de lege inculpaților care au depășit vârsta de 60 de ani.

Gheorghe Ștefan a executat o treime din pedeapsa de trei ani și șase luni de închisoare, la care a fost condamnat pentru fapte de corupție. Judecătoria Ploiești a apreciat că acesta “își asumă resposabilitatea pentru fapta comisă și are o atitudine de acceptare a autorității“. Aceeaşi instanţă, care a admis liberarea condiționată propusă de Comisia de resort din Penitenciarul Ploiești, susține că acesta s-a îndreptat și se poate reintegra în societate.

Gheorghe Ștefan a primit o pedeapsă de 1.278 de zile de detenție, din care a executat 297 de zile, la care se adaugă 235 de zile de arest preventiv și 13 zile considerate ca executate ca urmare a muncii prestate. Dacă ar executa pedeapsa integral, el ar trebui să părăsească închisoarea pe 11 august 2019. (ZCH NEWS)