pietricica turism

baza hipica 01

Licitația pentru terenul de la Baza Hipică din Piatra Neamț, ajunsă pe baza unor hotărâri cel puțin dubioase la societatea Perla Invest  s-a desfășurat astăzi la sediul finanțelor. Comunicatul Fiscului este laconic: ”…astăzi, 18.08.2014, ora 12, s-a desfășurat la sediul instituției licitația în vederea valorificării bunurilor imobile ale debitorului SC PERLA INVEST SRL. Bunurile imobile scoase la licitație au fost următoarele:

Un teren intravilan în suprafata de 28.696 mp, situat în loc.Piatra Neamț, Aleea Tineretului, preț de pornire a licitației – 1.358.500 lei, fără TVA; Un teren intravilan în suprafata de 5.928 mp, situat în loc. Piatra Neamț, Aleea Tineretului, preţ de pornire a licitatiei 280.500 lei, fara TVA. La licitație a fost depusa o singură ofertă, pentru un singur lot de teren, respectiv cel în suprafață de 28.696 mp, prețul oferit fiind de 1.359.000 lei fără TVA , iar cu TVA prețul final este de 1.685.160 lei.

Urmează ca în termenul legal să fie achitată suma totală, pentru ca firma care a licitat să –și înșusească proprietatea asupra bunului imobil respectiv.”

Singurul participant la licitație a fost Grup Est Security, firma lui Dan Gheorghe Misăilă. Imediat după licitație acesta ne-a declarat că își menține oferta de a lăsa pe timp de 3 ani baza hipică în folosința Clubului Ecvestru, cu condiția de a achita taxele și impozitele pentru el.

În paralel cu licitațiile organizate de ANAF, Costache Lupu, reprezentantul Clubului Sportiv Ecvestru Piatra Neamț,  a continuat demersurile pentru blocare licitației și a vânzării. Acțiunile sale au intrat pe rolul Tribunalului Piatra Neamț dar nu au primit încă termene.

În urma acestei licitații s-a mai realizat un obiectiv, pe lângă cel al transmiterii legale a terenului către o persoană cunoscută. Perla Invest a scăpat de restanțele la impozitele datorate statului, după ce operațiunea de curățare a pierderilor a funcționat ireproșabil cu complicitatea nevinovată a consilierilor locali. Din acest moment este liber la noi datorii, deoarece a mai rămas un teren de vândut și ar fi păcat să nu fie și el înstrăinat. (V. BĂLĂNESCU)

1 COMENTARIU

Comments are closed.