pietricica turism

iarna-fara-adapostUn bărbat, în vârstă de 51 de ani, din Bălușești, a murit, în această (8 ianuarie) dimineață, după ce a intrat în comă, din cauza hipotermiei. Potrivit reprezentanților Serviciului de Ambulanţă Județean (SAJ) Neamț, bărbatul a fost găsit în propria-i curte, având hipotermie severă (comă de gradul IV).

Bărbatul a fost transportat la Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului din Roman, dar acesta era în hipotermie severă. Deși medicii au făcut tot posibilul ca să-l salveze, bărbatul a murit”, a precizat Mihaela Olaru, asistenta șefă a SAJ Neamț.

Tot astăzi, în jurul orei 3:00, medicii de la Ambulanță s-au confruntat cu dificultăți în cazul unei intervenții, tot la Bălușești. Ambulanța a fost solicitată pentru un copil, în vârstă de 3 ani, care acuza febră. Intervenția, așa cum a declarat Mihaela Olaru, a durat aproximativ 5 ore, din cauza drumului impracticabil, acoperit de zăpadă.

“Am mers o porțiune pe jos, alături de cei de la ISU și primarul comunei. În cele din urmă, copilul a fost stabilizat și dus la secția Pediatrie a Spitalului Municipal Roman”, a adăugat asistenta șefă.

Momentan, ambulanțierii se confruntă cu dificultăți la intervenții, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, în Bălușești, Icușești, Gura Stăniței și Urecheni. (Marian TEODOROF)