0:00

George Lazăr, președinte PNL Neamț: ”Premierul plafonează prețul lemnului de foc”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrețul de vânzare a lemnului și a produselor din lemn utilizate pentru încălzirea locuințelor va fi plafonat  pentru o perioadă de 6 luni. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat deja că își dorește un preț maxim de 500 de lei/metru ster de lemne. În prezent, prețul pentru un metru ster este 800 de lei.

Beneficiarii direcți sunt circa 200.000 de nemțeni care, conform statisticilor, utilizează lemnul pentru încălzirea locuințelor.

Aceasta este încă una dintre deciziile Guvernului, condus de președintele PNL, Nicolae Ciucă, și sprijină populația, în contextul actualei crize energetice.

La nivelul întregii țări, peste 3 milioane de gospodării se încălzesc cu lemn de foc sau produse derivate.

În paralel cu plafonarea prețului de vânzare al lemnului pentru încălzire, proiectul de act normativ va cuprinde și alte măsuri de protecție a cetățenilor, printre care se numără limitarea temporară a exporturilor lemnului de foc și a produselor derivate pentru încălzire.

Decizia de limitare a exporturilor atrage după sine și o mai bună conservare a fondului forestier. Și la acest capitol județul Neamț este beneficiar direct, fiind al patrulea județ din țară ca suprafață împădurită.

George Lazăr

Președinte PNL Neamț

Articolul precedentFOTO. Accident la Bodești. O fetiță de 12 a fost lovită de o mașină
Articolul următorVideo. Foto. Târgu Neamț: Două mașini distruse în urma unui accident rutier
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.