0:00

Unul dintre subiectele care a încins spiritele la finalul şedinţei de Consiliu Judeţean de ieri, 11 aprilie, a fost situaţia celor 9 elevi de la Colegiul Naţional Petru Rareş din Piatra-Neamţ care ar trebui să ajungă în luna mai în Statele Unite, dar şi cea a elevilor din acelaşi colegiu care trebuie să meargă la Oxford.

Generozitate în teorie: „Foarte simplu, toţi consilierii judeţeni, locali şi parlamentarii să-şi doneze indemnizaţiile!…”, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Este aberant ce se întâmplă! Parlamentarii noştri ar trebui să acţioneze mult mai mult pentru judeţul nostru. Noi avem elevii de la Rareş care vor pleca în Statele Unite ale Americii. Nu putem finanţa, legal, nici măcar transportul acestor copii. Rămânem în acest paradox. O să mai avem situaţii de genul acesta. Pentru o lipsă în lege noi nu putem să stimulăm performanţa”,  a spus preşedintele Ion Asaftei.

Detalii despre rezultatul excepţional al rareşiştilor găsiţi aici.

Şeful CJ Neamţ a adăugat că va avea o întâlnire cu parlamentarii nemţeni în care va aborda acest subiect, dar şi alte teme pe care le consideră priorităţi ale judeţului Neamţ.

Consilierul Judeţean Laurenţiu Creţu (USR) a arătat că alţi doi elevi de la Rareş au nevoie de sume exorbitante pentru a merge la Universitatea din Oxford, 37.000 de lire sterline pentru unul dintre elevi şi 44.000 de lire sterline pentru celălalt, iar până la data de 1 iunie au termen pentru a da un răspuns.

În entuziasmul general, un alt consilier judeţean a exclamat: „Foarte simplu! Toţi consilierii judeţeni, locali şi parlamentarii nemţeni să-şi doneze indemnizaţiile!”.

După care subiectul a fost abandonat pentru o altă …prioritate a judeţului, podul de la Luţca.

Angela Croitoru

Articolul precedentIncendiu cu victime colaterale: 52 de păsări au murit carbonizate
Articolul următorÎn atenția pelerinilor la mănăstirile Secu, Sihăstria și Sihla!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.