Andrei Dumitras

PLĂIEȘII AU ”ROBINETUL” ÎNCHIS LA GAZ

Două colege de clasament, Gaz Metan Mediaș și Ceahlăul (locurile 8, respectiv 9 în Liga I, despărțite de golaveraj), se întâlnesc sâmbătă, 27 septembrie, de la ora 16, pe un stadion unde pietrenii s-au impus ultima oară pe data de 22 august 2009. Medieșenii, eliminați din Cupa României, de Rapid CFR Suceava, după un meci în care nu s-au omorât prea tare cu firea, au un moral bun, după ce etapa trecută au învins cu 3-1 Viitorul lui Hagi, iar Roman a înscris primul său gol după o lungă și grea accidentare, ce l-a ținut 9 luni departe de gazon. La fel de mult se pare că va suferi și Vlad Achim, nevoit să stea pe margine o bună perioadă de timp după operația pe care o va face după ruptura de ligamente în timpul jocului cu FC Brașov.

Florin Marin alaturi de capitanul Vald Achim

Probleme de lot pentru Florin Marin

Pietrenii au plecat încă de vineri dimineața către Mediaș, însă, fără Vlad Achim și Andrei Pavel, ambii fiind accidentați. Dacă primul trebuie operat clar, în urma rupturii de ligamente suferită la meciul cu FC Brașov, atacantul cu nume tenisman s-a accidentat la meciul de Cupă cu SC Bacău. Și nu e singura accidentare din lotul Ceahlăului. ”Clonin, s-a accidentat și el la Bacău, iar Slavikas, Dumitraș și Ștefănescu sunt incerți, întrucât au probleme mai vechi. Nu pot alinia cel mai bun 11, nu-l pot utiliza pe Vlad Achim, un mijlocaș cerebral, care cred că va trebui să stea acest tur de campionat și încă câteva etape din retur, până va fi apt să joace. Îmi pare rău pentru el. Este o pierdere pentru noi toți și pentru echipa națională, faptul că s-a accidentat când era în formă. Clonin, Dumitraș și Ștefănescu au și ei probleme, pe care sper să le rezolvăm, iar Pavel este și el accidentat în urma meciului din Cupa României”, a mărturisit Florin Marin, antrenorul principal al Ceahlăului. Totuși, Clonin, Ștefănescu, Slavikas și Dumitraș au urcat în autocarul echipei care a făcut deplasarea la Mediaș. Florin Marin este decis să-și monteze psihic elevii pentru un rezultat bun la Mediaș, deoarece crede că echipa sa a pierdut nemeritat puncte cu Brașovul.

”Meritam mai mult în jocul cu FC Brașov. Meritam să câștigăm, pentru că am controlat partida de la un capăt la celălalt. Sunt două puncte mari pierdute acasă și, sigur că asta mă deranjează. Brașovul a ajuns de foarte puține ori la poarta noastră, iar noi am luat goluri în urma unor erori. Noi avem, însă, jucători de calitate, chiar dacă sunt tineri și nu știu să conserve rezultatul, dar care cred că au tras învățăminte de pe urma egalului cu Brașovul, astfel încât să nu mai repetăm greșelile care au fost”, crede Florin Marin.

Banii au adus fericirea la Mediaș

Cel mai important transfer rezolvat de medieșeni este cel al lui Alex Curtean, fost la Dinamo și Botev Plovdiv. Jucătorul în vârstă de 27 de ani, a marcat 3 goluri în cele 20 de meciuri disputate în Bulgaria. După transferul mijlocasului Alexandru Curtean, Gaz Metan Mediaș s-a înțeles și cu atacantul ghanez Godfred Bekoé, în vârstă de 21 de ani, care a jucat ultima dată la formația bulgara Chernomorets Burgas, unde a marcat 2 goluri în 9 meciuri. În sezonul 2013-2014, Bekoé a evoluat în Cipru, la echipa Olympiakos Nicosia unde a marcat 5 goluri în 16 partide. Gaz Metan Mediaș și Ceahlăul au câte 11 puncte fiecare, dar transilvănenii au de partea lor golaverajul, astfel încât echipa lui Cristi Dulca ocupă locul 8, iar pietrenii sunt pe 9. Spre deosebire de Ceahlăul, fotbaliștii echipei Gaz Metan Mediaș au avut motive să fie fericiți chiar după victoria din prima etapă de la Botoșani. Imediat după meci, jucătorii Gazului au fost anunțați că vor primi salariile restante. Astfel, după succesul de la Botoșani, jucătorilor le-au intrat în conturi salariile pe lunile aprilie, mai și iunie 2014, iar în perioada următoare jucătorilor li s-au promis plata salariilor pe luna iulie cât și primele din sezonul trecut.

3-1 pentru Gaz Metan Mediaș, scor la ”modă”

Istoria confruntărilor directe scoate în evidență superioritatea Gazului pe teren propriu. Pietrenii au câștiga prima și ultima oară, pe data de 22 august 2009, cu 2-0, apoi medieșenii au avut parte numai de victorii, 3-1, fiind ”specialitatea casei”, scor înregistrat în trei partide jucate în Ardeal. Florin Marin crede că victoria din Cupa României, contra Bacăului a fost una de moral, iar Ceahlăul a demonstrat că stă bine la capitolul ”pregătire fizică”. ”Este un meci greu, cu o echipă ce joacă bine pe teren propriu, dar noi ne-am propus să câştigăm meciul. Trebuie să ne organizăm bine, să închidem culoarele către poarta noastră, să nu mai greșim, cum am făcut în Cupa României la Bacău și trebuie să jucăm până la ultimul fluier al arbitrului. S-a văzut și la Bacău că fotbalul se joacă până la ultima fază, iar în prelungiri, eu zic că ne-am impus datorită pregătirii fizice mai bune. Ăsta poate fi atuul nostru, de care trebuie să profităm”, crede antrenorul principal al formației pietrene.

Șanse sunt și în optimile Cupei

Ceahlăul trage nădejde că în etapa următoare a Cupei României, în optimi, să dea peste un adversar accesibil, iar pietrenii pot fi organizatorii jocului, prin prisma regulamentului care favorizează echipele clasate mai jos, față de favorite. ”Procedura de împerechere a echipelor va fi aceeași ca și în 16-imi, în sensul că se vor stabili capi de serie. Un posibil avantaj ar fi faptul că în cazul în care acesta a fost clasat în campionatul trecut înaintea noastră, vom fi organizatori și vom disputa optimile la Piatra Neamț, aici, unde șansa ar putea fi de partea noastră”, crede Ioan Mironaș, directorul executiv al nemțenilor, unul din cei mai vechi directori sportivi din campionatul României.

Mihai STOIAN

Articolul precedent”Piatra curată” – ediția de toamnă
Articolul următorInterese de tot râsu la CJ: Miron Radu Tudorel și Libris

1 COMENTARIU

Comments are closed.