Astăzi e ultima zi de vacanță și de mâine, 13 ianuarie, elevii se întorc la școală. Cursurile din semestrul II continuă până pe 3 aprilie, când începe vacanța de primăvară și se reiau de miercuri, 22 aprilie și până pe 12 iunie. Excepție fac elevii din ultimul an de liceu, care încheie anul școlar pe 29 mai și absolvenții de gimnaziu, care încheie cursurile pe 5 iunie. În al doilea semestru se desfășoară olimpiadele și concursurile programate.

 

Evaluările naționale pentru elevii din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor avea loc în perioada 11-28 mai. Absolvenții de clasa a VIII-a vor susține evaluarea națională în perioada 15-18 iunie, iar rezultatele finale vor fi aflate pe 27 iunie 2020. Prin ordin de ministru publicat în luna decembrie a anului trecut, elevii care susțin evaluarea națională participă la repartizarea computerizată la liceu, fiind eliminată condiția obținerii măcar a mediei 5 pentru admitere. Modele orientative de subiecte pentru toate evaluările din acest an școlar au fost publicate de Ministerul Educației și Cercetării, pe pagina de internet fiind disponibile și variante din anii 2018 și 2019.

 

Examenul de bacalaureat se va desfășura în perioada 9-19 iunie probele orale și digitale, iar în perioada 22-25 iunie probele scrise. Rezultatele finale vor fi publicate în data de 7 iulie 2020. Pe site-ul dedicat examenelor naționale se găsesc modele de subiecte pentru bacalaureat, inclusiv pentru probele orale și digitale. (C.I.)