reclama autocenter

Elevii de clasa a VIII-a au scăpat de Evaluarea Națională, chiar dacă emoțiile îi vor însoți până când vor vedea rezultatele.

Din cei 4.123 de absolvenți din Neamț, astăzi, 21 iunie, la proba scrisă la matematică au lipsit 48. “Dacă la limba română au absentat 49 de elevi, astăzi nu au fost prezenți 48. Un singur elev a acuzat ceva probleme medicale, la Pipirig, în rest nu s-au semnalat cazuri speciale“, a declarat prof. Ioan Milea, inspectorul școlar general adjunct al ISJ Neamț.

Elevii au primit la primul subiect o operaţie simplă: 20-20:2, la al doilea subiect – o problemă: 6 cărţi costă împreună 30 de lei, să se afle cât costă 3 cărţi. La geometrie au primit un subiect cu un cub şi un cilindru.

“A fost destul de ușor. Prima problemă de la subiectul al treilea a fost mai grea și va face diferența dintre elevii de 9 și cei de 10. Eu mă așteptam la subiecte mult mai grele. Sper să iau 10. Oricine poate primi o notă între 7 și 8”, a declarat eleva Laura Luiza Iacob, de la Școala Gimnazială nr. 2 Piatra Neamț, care, după ce va urma studiile liceale la “Petru Rareș”, vrea să dea la medicină.

“Dacă ai învățat, a fost ușor. Toată lumea poate să ia o notă între 8 și 9”, este de părere și Alisa Berac, absolventă a Școlii nr. 2 și ea dornică de a urma cursurile liceale la “Petru Rareș”.

 

 

 

Și colega sa Bianca Boțu admite că nu se aștepta la subiecte atât de ușoare. “Am învățat în toți acești ani și a fost mult mai ușor decât aș fi putut crede. Important este că nu au fost capcane. Mă aștept la o notă peste 8,50 și vreau să dau admitere la CN Calistrat Hogaș”.

Afişarea notelor la Evaluarea Naţională se va face luni, 26 iunie, până la ora 16:00, urmând ca tot în aceeaşi zi să fie depuse şi contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00.

Din acest an școlar, ponderea mediei de la Evaluarea Naţională creşte de la 75% la 80%, iar notele de la clasă (media generală pe toți cei 4 ani de studii în gimnaziu) vor reprezenta 20%, în loc de 25% (cât a fost anul trecut), din media de admitere în clasa a IX-a. (Ana MOISE)

Articolul precedentRăucești: 580 de ani de atestare documentară
Articolul următorFOTO Potocina a năvălit în curți și a izbit o mașină de gard
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.