Gardul şcolii din Săbăoani, dărâmat de un şofer beat, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat de 27 de ani, din Săbăoani, s-a întors la şcoala din localitate, dar nu din motive de nostalgie sau de revedere organizată cu foştii colegi. Era la volan, era beat, a ratat o curbă de pe strada Progresului, la miezul nopţii de 6 spre 7 martie, şi a intrat în curtea şcolii trecând direct prin gardul pe care l-a distrus.

Poliţiştii l-au testat pe conducătorul auto, au stabilit că are o concentraţie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi l-au condus la spital, pentru stabilirea alcoolemiei.

Tocmai pentru că ştiau că în preajma Moşilor de iarnă se bea cu motiv (de sufletul morţilor), în zilele de 5 şi 6 martie, poliţiştii rutieri au acţionat pentru prevenirea cauzelor de accidente, inclusiv viteza şi consumul de alcool.

„În cadrul acțiunii, au fost aplicate 290 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 36.212 lei, din care 177 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 28 pentru traversare neregulamentară”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „De asemenea, au fost reținute 12 permise de conducere, din care 4 pentru viteză, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare și au fost constatate 4 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice”. Printre cei care s-au ales cu dosare penale se numără şi un bărbat de 31 de ani din Bicaz Chei, care nu a oprit, duminică după-amiază, la semnalele poliţiştilor, aflaţi în patrulare pe drumul judeţean din localitate. Agenţii l-au urmărit, l-au blocat, dar nu l-au convins să sufle în etilotest, motiv pentru care l-au dus direct la spital, să-i fie recoltate probe de sânge. Atât el, cât şi fostul elev al şcolii din Săbăoani sunt cercetaţi pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Cristina MIRCEA

Articolul precedent„Cadou” de la vecinul fumător: un incendiu în balcon
Articolul următorPiatra Neamț: nu există interes pentru extinderea pietonalului de la Curtea Domnească
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.