reclama autocenter

incendiu balconUn bărbat din Roman a avut emoţii, duminică seara, când a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la apartamentul său de pe strada Smirodava, unde tocmai făcea curăţenie. Omul locuieşte în altă casă, iar în apartamentul aflat în curs de igienizare strânsese toate lucrurile în mijlocul camerelor, în aşteptarea meseriaşilor. Sâmbătă, când a fost şi a făcut treabă, a lăsat geamul de la balcon deschis, iar duminică seara a fost sunat şi i s-a spus că din balconul lui iese un fum gros.

În timp ce pompierii au realizat dispozitivul de furtunuri până la uşa apartamentului şi au analizat posibilitatea să intre pe fereastră, a ajuns şi proprietarul locuinţei, care a deschis uşa”, a declarat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ. “În balcon ardeau două draperii din material textil şi o perdea. Pompierii au stins în scurt timp incendiul. Cauza probabilă a incendiului: fumatul în locuri neprotejate corespunzător (probabil o ţigară aruncată de la etajul de deasupra, purtată de vânt în interiorul balconului, geamul fiind deschis)”.

Aşa că omului nu-I rămân decţt două variante: ori îşi dă vecinul în judecată şi-I cere să-l despăgubească, ori se poartă ca un domn şi-i cumpără, preventiv, câteva scrumiere.

Tot duminică seara, pompierii de la Detaşamentul Piatra-Neamţ au fost chemaţi la Ruseni, comuna Borleşti, unde izbucnise un incendiu la anexa unei gospodării, în care era amenajată camera pentru copii. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri , cu o autospecială de lucru, şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Roznov cu o autospecială, constatând că flăcările cuprindeau acoperişul anexei şi lemnul de foc depozitat aproape de anexă”, a precizat lt. Andrei Grancea. “Exista riscul extinderii flăcărilor către locuinţă, anexa fiind lipită de aceasta. Forţele au stins după o oră incendiul, în urma căruia au ars acoperişul, confecţionat din lemn şi plăci de azbociment, pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp, porumbul depozitat în podul construcţiei, o cantitate de aproximativ 250 kg, şi un metru cub lemn de foc”.

După ce-au lichidat focul, pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit din cauza scânteilor “scăpate” de coşul de fum şi purtate de vânt pe grămasa de lemne de lângă construcţie.

 

Cristina MIRCEA

Articolul precedent345.000 de elevi fac repetiţii pentru bacalaureat
Articolul următorGardul şcolii din Săbăoani, dărâmat de un şofer beat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.