Personalul Gărzii Naţionale de Mediu din toată ţara declanşează, miercuri, 10 mai, greva generală, pe termen nelimitat. Funcţionarii îşi manifestă astfel nemulţumirea pentru inechitatea salarială care există în domeniul protecţiei mediului.

Garda de Mediu declanșează miercuri greva generală, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Este de neînţeles discrepanţa între importanţa care se acordă la nivel global problemelor legate de protecţia mediului şi modul în care sunt trataţi în ţara noastră cei care veghează la păstrarea unui mediu sănătos. Cu toate că protecţia mediului este un domeniu de importanţă strategică, reprezentând o vulnerabilitate, un risc şi o prioritate conform Strategiei Naţionale de Apărare a ţării, angajaţii Gărzii Naţionale de Mediu nu au mai beneficiat de o creştere salarială din anul 2009, fiind remuneraţi în prezent conform celei mai mici grile de salarizare din întregul sistem bugetar”, a declarat Valentin Neagoe, președintele Sindicatului Național al Gărzii de Mediu.

Pe întreaga perioadă a grevei generale nu se vor desfăşura activităţile specifice Gărzii Naţionale de Mediu şi nu se va lucra cu publicul nici la Agenţia de Mediu, nici la Garda de Mediu Neamţ. (A. MOISE)

Articolul precedentManifestare dedicată lui Mihail Kogălniceanu la Muzeul de Istorie
Articolul următorRIFIL dă startul învățământului profesional dual în Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.